Eksperter i Invisalign tandregulering

Invisalign tandregulering

6 gode grunde til at vælge os

 • 11 års erfaring med Invisalign

 • Gratis og komplet 3D forundersøgelse 60 min

 • Vores Prismatch = Din Prisgaranti: finder du det billigere i DK matcher vi prisen

 • Gennemsigtige priser alt inklusive

 • Garanti på det færdige resultat

 • Vi kan rette alt med Invisalign

 • Se vores priser her

Mød Invisalign tandlæge Luca Bastholm (video 1 minut)

Invisalign – før/efter galleri

Alle viste behandlinger er udført med Invisalign af tandlæge Luca Bastholm og hans team

Se fuldt galleri

Spørgsmål – få en gratis og uforpligtende vurdering allerede nu

Gratis vurdering pr. mail

Et realistisk prisestimat på behandling af dine tænder.

En idé om varighed af netop din behandling.

Du får typisk svar inden for 1 dag.

Gratis forundersøgelse på klinikken

Du kan også vælge den helt grundige forundersøgelse inklusive 3D scanning og 3D animation. Den tager typisk 60 min. og er helt gratis.
Bemærk dog venligst at udeblivelse eller afbud senere end 24 timer inden aftale koster 450 kr.
Se vores video på 1 minut om forundersøgelsen her

Finansiering –  muligheder

Gebyrfri afdragsordning

 1. Betal 15.000 kr. ved bestilling af Invisalign
 2. Afdrag resten over 12 måneder uden renter eller gebyrer.
 3. Eller lav din helt egen aftale med os, som passer dig
Se hvordan

Lån alle pengene rentefrit – betal over 20 måneder:

 1. Udfyld låneansøgningen online
 2. Du modtager lånekode på mail
 3. Underskriv med NemID
Læs mere og ansøg

Førende Invisalign tandlæge i DK

Tandlæge Luca Bastholm

Tandlæge Luca Bastholm har over 11 års erfaring med Invisalign tandregulering. Har tidligere også rettet tænder med ‘togskinner’ (fast apparatur). Anvender i dag udelukkende Invisalign. Blandt de mest erfarne Invisalign-tandlæger i Danmark. Underviser andre tandlæger i brug af Invisalign.

“Jeg er perfektionist og elsker mit arbejde. Og jeg lover at lytte tålmodigt til at alle dine ønsker :)”

Det siger patienterne om os – læs alle anmeldelser her

Fantastisk oplevelse. Har været gennem et længere forløb, der har resulteret i et flot smil. Alt, lige fra første besøg til sidste tjek, har været de 5 stjerner værd. Alle på klinikken har været smilende og imødekommende. Stor fleksibilitet når de midlertidige kroner, som forventet blev løse og skulle sættes fast igen.Professionelt og ikke mindst smertefri behandling.Kan anbefale tbt.dk på det varmeste.Smilende tak til Thomas, Mikkel, Ali, Julie, Valentina og alle de andre der har været med inde over.
En klinik der helt klart kan anbefales. Har fået en super god behandling hos Tandplejer Ali Bedeiri. Tak til hele teamet. :DMvhHalime
Venligt og imødekommende personale. Høj fleksibilitet mht. tidsbestilling, afbestilling, mv.Højt informationsniveau og tryghed i behandlingen.Stor opmærksomhed omkring patientens velbefindende i behandlingssituationen.
TBT fortjener uden tvivl 5 stjerner. Jeg fik dem anbefalet fordi jeg ville have rettet mine tænder med Invisalign. Luca og hans dygtige team har givet mig lige præcis det smil jeg drømte om på under et år. Hver gang jeg er i klinikken bliver jeg mødt af det venlige og meget professionelle personale. Det har gjort mig helt tryg igennem hele min bøjlebehandling. Nu hvor jeg er færdig med bøjlen, har jeg valgt at flytte fast tandlæge til dem. Fordi de giver så god og kompetent tandlægebehandling.
Alt ros herfra til klinikkens professionelle, imødekommende og super venlige personale. Især Luca Bastholm, tusind tak for den bedste behandling, man kunne ønske sig, ikke bare fra en tandlægeklinik men fra menneske til menneske generelt. 🙂 Tak endnu en gang.
TBT er tandklinikken over alle. Man får virkelig ikke bedre behandling end her. Jeg vil med det varmeste hjerte, anbefale klinikken til ALLE! Jeg har været patient her siden jeg var 16 (5 år siden), og jeg har KUN haft vidunderlige oplevelser med Luca og tandplejerne. Hvis du er på udkig efter en god klinik med forstand på alt og ønsker at gå derfra med et kæmpe smil hver gang, så er TBT det helt rette sted.
Tusind tak til Selma for venligheden og den supergode chatservice . Fik svar på alle mine spørgsmål indenfor meget kort tid sent på en aften.
Jeg har netop afsluttet mit Invisalign forløb hos tandlæge Luca Bastholm. Grundet mit arbejde som Aut. klinisk tandtekniker er jeg nok mere kritisk overfor kosmetikken af mine tænder end mange andre, men jeg må indrømme at alle mine ønsker er blevet indfriet og resultatet er blevet MEGET bedre end jeg havde turde håbe på.
Smertefri behandling hos Tandlægerne på Brønshøj Torv er det bedste der findes. Når man så samtidig bliver mødt af af en smilende pige i receptionen og en assistent, der formåede at få mit tandlægebesøg til at blive en god oplevelse - herfra sendes en stor tak for Jeres behandling. Det er utroligt som I forstår jer på mennesker og behandling. Nu vil jeg ikke længere gå med tankerne om at aflyse eller finde en dårlig undskyldning på dagen. Jeg vil med sindsro gå til tandlægen og vide det ikke kommer til at gøre ondt og jeg vil blive mødt med et smil.
Jeg har brugt klinikken en del år efterhånden, og det har været fremragende service hver eneste gang! Super professionelt arbejde, kan klart anbefales!
Efter at mine tænder er blevet rettet, kan jeg varmt anbefale Tandlægerne Brønshøj Torv. Udover at være super dygtige og professionelle er personalet desuden lyttende og imødekommende. Jeg blev inddraget i processen og spurgt regelmæssigt, om hvordan jeg havde det med mine tænder. Stor tak og ros til Luca Bastholm!
Den mest positive oplevelse hos en tandlæge, jeg nogensinde har haft. Har været til forundersøgelse, og mine tænder blev undersøgt fra alle leder og kanter. Luca Bastholm oplyste efterfølgende, at jeg ikke umiddelbart havde brug for den omfattende behandling, som jeg kom for at få. Så har man altså moralen i orden. Sikke en god stil! Kan kun anbefale stedet.
Jeg har i gennem store dele af livet altid haft en form for tandlægeskræk, men efter at være startet hos Tandlægerne Brønshøj Torv, er den fuldstændig forsvundet. De er professionelle og forstår hvordan man får 1-2 timers behandlinger til at føles som 10 minutter. Jeg har lige færdiggjort min Invisalign behandling, og det færdige resultat er meget bedre end jeg turde håbe på. Mega fedt!
Virkelig dygtige og professionelle tandlæger. Specielt Luca og Thomas der stod for størstedelen, af alt jeg fik lavet af behandlinger.Helt klart et sted jeg vil vende tilbage til, hvis jeg skal have lavet noget større med tænderne igen!
Luca og hans team fortjener utvivlsomt 5 stjerner for min invisalign behandling. Servicen har igennem hele mit forløb været i top, og jeg har aldrig været gladere for mine tænder. Der er ikke så meget andet at sige end at Tandlægerne Brønshøj Torv får mine bedste anbefalinger!

Invisalign – Det gennemsigtige Alternativ til Togskinner

Skinnerne fra Invisalign er de mest avancerede i verden. Tænderne rettes hurtigt og skånsomt. Lette smerter kan forekomme når du skifter skinne.

Set på almindelig afstand. Skinnen klikkes på tænderne.

Skinnen i over- og undermunden ses stort set ikke. ‘Knapperne’ på tænderne kan fravælges, men nedsætter effektiviteten af skinnerne.

Skinnen sidder på tænderne og er total usynlig.

Invisalign

Fast pris alt inklusive på din Invisalign behandling fra start til slut:

 • Ring til os – vi finder en dag der passer netop dig

Kom godt igang med Invasalign

Gennemsigtige priser på Invisalign – fra 22.554 kr. til max 39.986 kr.

Hos os får du altid en fast pris på din Invisalign behandling fra start til slut alt inklusive.
Vi er helt åbne omkring vores priser, så du nemt kan sammenligne os med andre.
Du er meget velkommen til at maile nogle billeder af dine tænder.
Vi giver så et tilbud – normalt indenfor 24 arbejdstimer –  og du får en idé om, hvilket prisleje din behandling ligger i.
Ønsker du et præcist og bindende tilbud er du nødt til at komme til en forundersøgelse, som er gratis.

Hvad er inkluderet i vores priser?
Alt hvad du får brug for under og efter i forbindelse med din tandregulering, er inkluderet i vores priser.
Det vil sige, at du har ubegrænset antal skinner inkluderet i din behandling, hvilket garanterer dig, at du kommer i mål.
Derudover skal du især være opmærksom på følgende:
For at kunne garantere, at dine tænder ikke bliver skæve igen efter tandreguleringen, vil det være nødvendigt at lime en metaltråd (retentionstråd) bag dine 6 fortænder i over- og undermunden.
Ydermere skal der laves natbøjler (retentionsskinner) som holder tænderne på plads; selvom du har fået limet en metaltråd bag fortænderne.
Vi laver altid 3 natbøjler (så er du dækket ind, hvis du mister én) til både over- og undermunden, som du skal anvende ca. 1 gang om ugen.
Nogle gange vil det også være nødvendigt at lave en ganebøjle, hvis du f.eks. er blevet behandlet for meget dybt bid eller har fået bredt tandbuerne ud.
Fjernelse af gamle metaltråde (retentionstråd), hvis du har fået rettet tænder før.
Laser korrektion af evt. overskydende tandkød.
Opretning af skæv-slidte emaljekanter, eller spidse hjørnetænder vha. let beslibning kan også komme på tale.
1 års kontrol efter afsluttet tandregulering.
Tandblegning.

Hvad er ikke inkluderet?
Fjernelse af en eller flere tænder, hvis det er påkrævet ifbm. din tandregulering.
Kosmetiske efterjusteringer med plast, hvis du ønsker det (kan udføres på klinikken af vores kosmetiske tandlæger og koster ca. 1.500 kr. pr. tand).
Almindelig tandbehandling/tandeftersyn hvis du ønsker det foretaget på klinikken.

Betaling
Betaling: 10-15.000 kr. af honoraret når behandlingen startes op.
Restbeløbet betales i 6-12 månedlige rater.
Der er ingen renter eller gebyrer.

Kontantrabat hvis hele beløbet betales ved behandlingens start: 1.000 kr.

Du kan også vælge at afdrage hele beløbet på over 20 måneder via vores samarbejde med Basisbank.
Eksempel: 39.986 kr. afdrages med 2.052 kr. pr. måned over 20 måneder alt inklusive.
Det vil sige, at lånet koster dig 1.054 kr. alt inklusive.
Det kræver dog, at du bliver lånegodkendt.

Blive lånegodkendt her.

Bestil en tid til en forundersøgelse her.

Du kan se klinikkens fulde prisliste og tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” her.

Mere om vores priser på tandregulering med Invisalign

Vores priser er inddelt i 4 katagorier:

1. Invisalign Fuld, begge kæber, ca. 6 – 24 måneder.
De fleste befinder sig i denne kategori, som baserer sig på, at der skal anvendes mere end 14 skinner til at rette tænderne, og at behandlingen tager minimum 6 måneder.
I hele forløbet, som kan strække sig over flere runder, anvendes i gennemsnit 30-60 skinner pr. kæbehalvdel.
Pris: 39.986 kr.
Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” uanset gruppe: ca. 4.900 kr.

2. Invisalign Lite, begge kæber, ca. 6 måneder.
Her vil der typisk være tale om mindre og mere simple tandbevægelser.
Hele behandlingen kan som regel klares med under 30 skinner pr. kæbehalvdel.
Pris: 34.946 kr.
Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” uanset gruppe: 4.900 kr.

3. Invisalign Fortænder, 1 kæbe, 4 fortænder, 6-12 måneder.
Anvendes i tilfælde hvor kun de 4 forreste fortænder ønskes rettet.
Inkluderer også komplicerede tandbevægelser.
Pris: 27.870 kr.
Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” uanset gruppe: ca. 3.315 kr.

4. Invisalign Fortænder, 1 kæbe, 4 fortænder, 3-6 måneder.
Anvendes i tilfælde hvor kun de 4 forreste fortænderne ønskes rettet.
Simple tandbevægelser.
Pris: 22.554 kr.
Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” uanset gruppe: ca. 3.315 kr.

Derfor gode priser og topkvalitet

Som et af de få – hvis ikke det eneste –  team i Danmark, beskæftiger vi os udelukkende med Invisalign tandregulering.
Derfor er det muligt for os at tilrettelægge arbejdet effektivt.
Derudover arbejder vi 100% digitalt med vores iTero scanner, som er specielt udviklet til Invisalign, hvilket vil sige, at vi sparer en masse tid og materialer.
Alt dette kommer både dig og os til gode.
Og derfor kan vi tilbyde behandlingen til særdeles konkurrencedygtige priser og kvalitet.
Og derfor matcher vi prisen, hvis du kan får et billigere sammenligneligt tilbud i Danmark.

Invisalign forundersøgelse – gratis

Helt gratis for dig tilbyder vi en særdeles grundig og komplet forundersøgelse på hele 60 minutter.

Bemærk dog venligst, at udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før aftalt tid udløser en honorar på 450 kr.

Der vil blive taget foto, røntgen og scanning af dine tænder til analysebrug, som vi vil gennemgå sammen med dig.
Vi laver med det samme en 3D animation, så du kan se hvordan en kosmetisk tandretning af dine tænder vil komme til at se ud.
Du får en kopi af din 3D animation på din mail med det samme.
Du vil blive grundigt informeret om dine behandlingsmuligheder.
Og der vil blive udleveret skriftligt informationsmateriale, så du ikke behøver at huske alt, hvad der bliver sagt.

I undersøgelsen indgår et detaljeret prisoverslag med dine muligheder for tilskud via det private forsikringsselskab Sygeforsikringen “danmark”.

Du er meget velkommen til at medbringe en ledsager til forundersøgelsen.
Det synes vi faktisk er en god idé 🙂

Bestil en tid til en forundersøgelse til tandregulering via online booking.

Bemærk:
Du er også velkommen til at maile nogle billeder af dine tænder og få en gratis vurdering af dine muligheder.
Det er naturligvis ikke så detaljeret som en forundersøgelse på klinikken, men plejer at give et godt fingerpeg om pris og varigheden af behandlingen.
Vi svarer normalt indenfor 24 arbejdstimer.

Sådan forløber tandreguleringen

 • Tandreguleringen foregår med en serie af tynde og gennemsigtige/usynlige plastskinner (en slags tandbeskytter), som skal anvendes 20-22 timer i døgnet. Det er en absolut forudsætning, at skinnen anvendes 20-22 timer i døgnet.
 • En tandregulering med Invisalign tager i gennemsnit 6-18 måneder.
 • I princippet styrer du selv behandlingen, i det du selv indsætter en ny skinne hver 7. dag efter aftale med os. Hver ny skinne retter tænderne en lille smule – mellem 0,2 og 0,3 mm.
 • Du møder typisk til kontrol med intervaller hver 6-8-10. uge af 10-20 minutters varighed.
  Nogle af vores patienter kommer langvejs fra eller er bortrejst i længere perioder. I disse tilfælde har vi god erfaring med at strække intervallerne i helt op til 6 måneder. Meget kan klares via mail og foto.

Se resultatet af din behandling

Det er unikt for tandretning med Invisalign, at alle patienter får fremstillet en 3D animationsvideo hvor behandlingsforløbet, behandlingstiden (antal skinner) og det færdige resultat vurderes.
Alle patienter får mailet deres personlige 3D animationsvideo, så de altid kan følge med i deres behandling.

Praktiske information om brug af Invisalign bøjlen

 • Du kan tage skinnerne ud, når du spiser.
 • Du kan drikke med skinnerne på, men undgå sukkerholdige drikke.
 • Du skal tage skinnerne ud, når du børster tænder.
 • Du skal børste tænderne og skinnerne 2 gange dagligt (morgen/aften).
 • Du kan nøjes med at skylle munden og skinnerne efter alle måltider.

Invisalignbehandlingen er meget udbredt, fordi der er markant færre gener forbundet med behandlingen i forhold til den traditionelle tandretning med ‘togskinner‘ (faste bøjler).
Det er ikke det samme som at sige, at der ikke er nogen gener overhovedet.
Man skal stadigvæk tåle en del, når man får rettet tænder  – også med Invisalign.
Men det er stadig tandretningssystemet med færrest mulige gener, som findes på verdensmarkedet i dag.

Over 6 millioner mennesker på verdensplan har indtil videre fået rettet deres tænder med Invisalign siden systemet blev introduceret i 1998.
Invisalign systemet er i hastig vækst og bliver mere og mere udbredt og anerkendt over hele verden.
Firmat bag Invisalign hedder Align Technology og blev etableret i 1997 i Californien og er i dag et børsnoteret selskab på Nasdaq.

Praktiske tips om brug af Invisalign skinner

Det er normalt, at nye skinner kan ‘svuppe’ lidt på de bagerste tænder de første par dage.

Let ømhed kan forventes i et par dage efter ibrugtagningen af nye skinner.
Tag evt. Panodil/Pamol (ikke Brufen/Ibuprofen).

Skinnerne vil kunne medføre en smule læspen eller taleforandring en dag eller to.

Der er ikke nogen begrænsning i, hvad du kan spise og drikke med skinner på.
Karry og engelsk vingummi smitter af på skinnerne.
Andre fødemner med stærke farvestoffer kan også smitte af på skinnerne.

Du skal bruge tandtråd hver dag mellem alle tænderne for at opretholde en god mundhygiejne og for at tjekke, at ingen tandmellerum er blokerede af hensyn til tandretningen.

Tjek skinnerne en gang i mellem for revner ved at vride forsigtigt i skinnen inden indsættelse.

Du må ikke gå rundt og tygge hårdt sammen på skinnerne i siderne, selvom det kan være svært at lade være.

Du må ikke småspise og drikke sukkerholdige fødeemner, da det øger risikoen for huller i tænderne, mens du er i skinnebehandling.

Du skal have foretaget et tandeftersyn mindst én gang årligt, mens du retter tænderne.
Lad os vide om du ønsker det foretaget hos os ifbm. en bøjlekontrol, eller om du får det foretaget hos din egen tandlæge.

På skiftedagene tages de nye skinner i brug inden du går i seng, så skinnerne får lov at virke hele natten, mens du sover.

Hvis du mister en skinne, skal du hurtigst muligt prøve at springe til den næste skinne i rækken og komme til ekstra kontrol, hvis den ikke passer ordentligt.

Sådan undgår du tilbagefald efter tandregulering

Alle vores tandreguleringsbehandlinger bliver afsluttet med flere backup systemer mod tilbagefald (inkluderet i prisen).
Derfor kan vi garantere, at dine tænder aldrig bliver skæve igen – naturligvis forudsat at du følger vores råd.
De fleste kender nogen, som har fået rettet tænder, som er blevet skæve igen. Såkaldt tilbagefald.
Det behøver du heldigvis ikke at bekymre dig over, hvis du blot følger nogle nemme råd.
Når tandreguleringen er afsluttet – og tænderne står flot – skal tænderne fastholdes i deres nye position for at undgå tilbagefald.

Tilbagefaldstendensen er størst umiddelbart lige efter tandreguleringen og aftager herefter gradvist med årene, men forsvinder aldrig helt.

Vi limer altid en en tynd metaltråd på bagsiden af fortænderne (med mindre du ikke ønsker det).
Fordelen ved tråden er, at den holder fast på tænderne døgnet rundt.
Dermed bliver du mindre afhængig af dine natbøjler (se længere nede), som du ikke behøver at anvende så ofte.
Det bliver sværere at holde tænderne rene, fordi det bliver lidt mere besværlig at bruge tandtråd.
Se hvordan her.

Derudover fremstiller altid retentionsskinner, også kaldet natbøjler, til at holde tænderne på plads.
Du får altid 3 ens natbøjler (vi anvender Vivera retentionsskinner fra Invisalign) til hver kæbe, så du altid har en ekstra, hvis du skulle miste en natbøjle.
Natbøjlen (skinnen) er usynlig og skal kun bruges om natten efter behov.
Hvis du har limet en tråd på bagsiden af tænderne behøver du kun at anvende natbøjlen én gang om ugen.
Hvis du ikke har limet en tråd på bagsiden af tænderne skal natbøjlen anvendes hver nat, og det første år også i nogle timer midt på dagen.
Efterhånden som tænderne sætter sig mere fast trappes gradvist ned.
I løbet af nogle år er det forventeligt, at natbøjlen kun skal anvendes 2-3-4 gange om ugen.

Nogle gange laver vi også en ganebøjle, hvis du f.eks. er blevet behandlet for meget dybt bid eller har fået bredt tandbuerne ud.

Når din tandregulering er færdig vil vi altid tage en grundig snak med dig om, hvad der er bedst i lige netop dit tilfælde til at holde tænderne på plads.

Tilbagefaldstendensen er forskellig fra person til person og afhængig af, hvor meget der er blevet flyttet rundt på tænderne.

Her er nogle retningslinier:

 • Lige efter tandreguleringen skal man anvende natbøjlen hver nat og i en del timer om dagen. Hvis man ikke kan overskue dette, skal man i stedet vælge at få limet en tråd på bagsiden af tænderne.
 • Efter 5-10 år kan man regne med at tænderne har sat sig så meget fast, at tråden på bagsiden af tænderne kan undværes og fjernes. Natbøjlen skal stadig anvendes.
 • Det er selvfølgelig frivilligt om man vil have fjernet tråden. Nogle ønsker at fortsætte med tråd på ubestemt tid. Andre vil gerne have den fjernet, fordi det bliver nemmere at holde tænderne rene.
 • Efter mange år vil det som regel være tilstrækkeligt at sove med en skinne 1 gang om ugen selvom man ikke har en tråd på bagsiden af tænderne.
 • Man finder selv ud hvor meget man skal sove med skinnen, fordi skinnen strammer selvom tænderne kun har flyttet sig minimalt.
 • Vi viser hvordan du holder rent mellem tænderne med tandtråd selvom du har limet en tråd på bagsiden af tænderne.

Retentionsskinne

Metaltråd limet bag fortænderne

Ganebøjle til at holde tænderne på plads

Bivirkninger ved Invisalign Tandregulering

Tænderne bliver ømme når behandlingen opstartes.
Ømheden forsvinder i løbet af et par dage.

Ved alle tandreguleringer mistes der ca. 1 mm af rodspidsen på tænderne, såkaldt rodresorption.
Der er tale om så lidt, at det ikke har nogen praktisk betydning.
I meget sjældne tilfælde kan rodresorptionen forkorte tandroden op til 50%.
Dermed vil tanden være mere udsat, hvis du udvikler paradentose (forbygges ved god mundhygiejne).
Vi kontrollerer altid tandrødderne på et røntgenbillede før, under og efter behandlingen.

Tandkødet på fortænderne i underkæben kan i sjældne tilfælde trække sig lidt tilbage.
Det svækker ikke tanden og har ikke kosmetisk betydning, da læben dækker tandkødet.

I meget sjældne tilfælde opstår smerter fra kæbeled og tyggemuskler, som kan give hovedpine.
De vil som regel forsvinde af sig selv undervejs, eller når behandlingen er færdig.
I værste fald må behandlingen stoppes og honoraret tilbagebetales fratrukket udgifter til skinnerne.

Den allerførste skinne og knapperne på tænderne kan give kraftig irritation af tungen og indersiden af kinderne med risiko for sårdannelse.
Det er meget ubehageligt, men tilstanden forsvinder igen af sig selv.

Du får nemmere huller i tænderne, fordi der nemmere samler sig belægninger.
Det er dog ikke noget problem, hvis du følger nogle simple regler for at holde tænderne og skinnerne rene.
Du er forbudt at drikke sukkerholdige drikke dagen lang, når du er i bøjlebehandling.

Myter og Fakta om Invisalign contra fast bøjle (‘togskinner’)

MYTE: Det er ikke alle tandstillingsfejl der kan rettes med Invisalign.
FAKTA
: Alle tandstillingsfejl kan i dag rettes med Invisalign.
Det er dog rigtigt, at da Invisalign blev lanceret i USA i 1998, var der stadig visse begrænsninger.
I dag er teknologien bag Invisalign blevet så udviklet, at den er fuldt på højde med fast apparatur/togskinner.
Men da arbejdet med Invisalign kræver stor specialviden og erfaring, vil nogle tandreguleringstandlæger, som er vant til at arbejde med togskinner, måske fraråde Invisalign pga. manglende ekspertise.
Det gælder især tandreguleringsbehandlinger som involverer fjernelse af én eller flere tænder.

MYTE: Det tager længere tid at rette tænderne med Invisalign.
FAKTA: Nej, og du skal ikke komme så ofte til kontrolbesøg som med den faste bøjle.

MYTE: Det er meget dyrere at få rettet tænder med Invisalign i forhold til togskinner.
FAKTA: Nej. Hos os er prisen stort set den samme uanset om du vælger Invisalign eller fast apparatur/togskinner. I nogle tilfælde endda billigere!
Fordi Invisalign er enklere og kræver færre kontrolbesøg, og fordi vi udfører mange Invisalignbehandlinger kan vi holde prisen på Invisalign nede.
Nogle tandreguleringstandlæger vil dog typisk lægge 10-15-20.000 kr. oveni prisen på Invisalign, fordi Invisalign er dyrere i indkøb.
Det skyldes at togskinner er en standardvare contra Invisalign skinnerne, der er unikt fremstillet til hver enkelt patient.

MYTE: Indvendige togskinner kan konkurrere med Invisalign.
FAKTA: Ja og nej. Der er fordele og ulemper ved begge systemer.
En fuld tandregulering med indvendige togskinner er dyrere end Invisalign.
Merprisen afhænger af systemet, der anvendes.
De bedste systemer til at rette tænderne med indvendige bøjler – og som kan sammenlignes med Invisalign i effektivitet – hedder Inkognito fra 3M eller Win System.
Problemet er bare, at det er meget dyrt.
Merprisen ift. Invisalign er typisk 30-35-40.000 kr.!
Altså en pris der nærmer sig det dobbelte af Invisalign!
Madrester sætter sig fast mellem togskinnerne, og det er sværere at holde tænderne rene.
Derfor bliver tandkødet altid mere irriteret undervejs i behandlingen.
Der skal flere kontrolbesøg til togskinner på bagsiden af tænderne.
Indvendige togskinner er totalt usynlige – det er Invisalign ikke.
Faste bøjler sidder fast på tænderne.
Du skal ikke spekulere over at tage bøjlen ind og ud.
Nogle betragter det som en fordel – andre en ulempe.
Behandlingstiden er betydelig kortere med Invisalign contra den faste bøjle.
Det skyldes, at den faste bøjle kun griber om tændernes inderside, hvorimod Invisalign skinnerne griber rundt om hele tanden og derfor flytter mere effektivt og præcist rundt på tænderne.
Det har især betydning i den sidste fase af en tandreguleringsbehandling, hvor der skal flyttes meget præcist rundt på tænderne.

Links

Invisaligns egen video på 4½ minut.
Første halvdel fortæller om Invisaligns unikke koncept.
Anden halvdel viser indsalg med modeller, som har været i behandling med Invisalign.

Det er vigtigt, at du bruger tandtråd hver dag.
Dels i almindelighed, men i særdeleshed når vi retter dine tænder.
Denne video på 1½ minut viser dig hvordan.

Denne video viser dig hvordan, du bruger tandtråd under metaltråden, som anvendes efter tandregulering for at holde tænderne på plads.

Invisalign – informativ website om usynlige bøjler

Invisalign – se den fantastiske fremstillingsproces på fabrikken i Mexico (10 min)

Netdoktor  – artikel: Det er aldrig få sent at rettet tænder

Se mere på YouTube

Retsinformation: Regler for gratis tilbud om tandregulering af børn i Skoletandplejen