Skip to content Skip to footer

Komplikationer ved tandimplantat

Der er altid en lille risiko for komplikationer, når man får foretaget en kirurgisk tandbehandling som fx det at få et nyt tandimplantat. Komplikationer ved tandimplantater kan opstå af forskellige årsager, og der findes forskellige typer af tandimplantat komplikationer. Det kan blandt andet være et løst implantat, en løs krone, en fraktur af kronen eller en løs skrue. 

Hvis du oplever problemer med dit implantat, er det vigtigt at kontakte tandlægen, da det typisk vil kræve reparation af selve implantatet eller opbygningen af det. I få tilfælde kræver det en udskiftning af hele implantatet.

Løs skrue er den hyppigste komplikation ved tandimplantat

En løs skrue er en almindelig komplikation ved implantater. Med en løs skrue oplever man, at den lille skrue, som holder kronen og selve opbygningen af implantatet fast, har løsnet sig. Det er en komplikation, som er normal, og som kræver, at man får behandling hos tandlægen. Det er en hurtig og smertefri behandling, som ikke kræver bedøvelse. Det eneste, som kan mærkes, er, at det klikker lidt, når kronen og opbygningen er løs.

Løs krone kan opstå i få tilfælde

Når man har tandimplantat, kan det i få tilfælde ske, at kronen er faldet af opbygningen. Hvis dette sker, skal kronen og opbygningen renses og limes sammen igen. Behandlingen af denne implantat komplikation sker hos tandlægen og kan i nogle tilfælde kræve bedøvelse. Behandlingen tager typisk mellem 20 og 30 minutter.

Komplikation i form af fraktur af krone

Porcelænsdelen af selve kronen kan også knække af i større eller mindre stykker. Som regel vil der være tale om så lidt, at det ingen betydning har, da porcelænsdelen i dag er så tynd, at en lille fraktur ikke kan ses. Hvis det er synligt, at der er knækket et lille stykke af, kan det typisk slibes og poleres uden yderligere behandling. Hvis store dele af porcelænet er knækket af, kan det repareres med plast eller en ny krone. Dette ser vi dog sjældnere og sjældnere, da nye kroner i dag er stærke, og fordi porcelænsdelen er så tynd, at det slet ikke er muligt at knække store stykker af. 

Løst implantat er en sjælden komplikation

I meget sjældne tilfælde er det hele implantatet, der er gået løs fra knoglen. Denne komplikation opdages som regel, fordi man oplever ømhed omkring implantatet. Når det løsner sig, kan man nemlig opleve betændelse, som giver ømhed. Hvis man oplever dette, kan tandlægen ikke foretage en reparation, men er nødt til at fjerne hele implantatet. Før man vil indsætte et nyt implantat, vil tandlægen identificere årsagen til det løse implantat, så man undgår, at det sker igen, hvis et nyt implantat skal indsættes.

Komplikationer fra tandimplantat fra en anden tandlæge

Har du fået et tandimplantat hos en anden tandlæge end Tandlægerne Brønshøj Torv, hjælper vi naturligvis gerne i tilfælde af komplikationer med implantatet. For at kunne hjælpe er det dog nødvendigt for os at vide, præcis hvilket implantat du har fået i – både mærke og model på implantatet. Der findes mange forskellige produktmærker og typer af implantater, der hver især har deres egne reservedele. Vi kan få information om implantatet ved at rekvirere journalen eller kontakte den tandlægeklinik, der har sat implantatet i. Informationerne kan så sendes til os.

Scroll til top