Skip to content Skip to footer

Invisalign spørgsmål & svar

Hvis man har Invisalign eller overvejer at få det, kan det give anledning til en lang række spørgsmål. Her på siden kan du finde svar på de ofte stillede spørgsmål om Invisalign.

Uanset om du har spørgsmål til selve behandlingen, priser eller hverdagen med Invisalign, finder du svar her. Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte klinikken eller spørge din Invisalign-tandlæge, når du er til konsultation.

Invisalign spørgsmål og svar

Generelle spørgsmål

Invisalign er en usynlig bøjle, der kan rette tænderne skånsomt og uden, at man kan se, at man har bøjlen på.

Læs mere om Invisalign her

Invisalign-skinnerne retter tænderne ud, fordi skinnerne bæres under hele behandlingen og udskiftes løbende og hyppigt i takt med, at tænderne retter sig. Der er tale om små justeringer fra hver skinne, hvilket giver en mere skånsom tandregulering. 

Læs mere

Invisalign kan bruges til at rette mange forskellige tandstillinger – både skæve tænder, afstand mellem tænder og uhensigtsmæssigt bid.

Læs mere om, hvad Invisalign kan rette op på 

 

Invisalign kan rette alle skæve tænder med kun meget få undtagelser. Hvis det kræver fjernelse af mange tænder, kan behandlingen blive begrænset.

Ja. Vi har udført mere end 1700 behandlinger med Invisalign. Vi har samlet en lang række før/efter billeder fra tidligere behandlinger.

Se vores før/efter billeder

Hvem kan få Invisalign? 

Du kan godt på Invisalign, hvis du har paradentose. Det kræver dog, at din paradentose er stabiliseret.

Læs mere om tandregulering og paradentose

Ja, du kan godt bruge Invisalign, hvis du er gravid. Når man er gravid, kan man dog opleve, at tandkødet er mere følsomt. Informere altid din tandlæge, hvis du er gravid eller mistænker, at du er gravid.

Læs mere

Selvfølgelig kan du få rettet tænder med Invisalign som voksen uanset alder. Faktisk er de fleste af vores patienter voksne. Vi vil altid vurdere, om Invisalign er den rette løsning for dig.

Læs mere om det at få rettet tænder som voksen

Ja, Invisalign er udviklet til tandregulering på børn.

Økonomi

Invisalign koster fra ca. 22.000. Prisen afhænger af omfang, behandlingstid og antal tænder, som skal rettes.

Læs mere om, hvad Invisalign koster her

Der er mange faktorer, som spiller ind på prisen for en tandregulering. I nogle tilfælde vil Invisalign være en dyrere løsning, fordi det er et specialfremstillet produkt, men med Invisalign kræver det normalt færre kontrolbesøg, hvilket kan påvirke prisen. Så svaret er både ja og nej. 

Hos Tandlægerne Brønshøj Torv udfører vi mange behandlinger med Invisalign, hvilket gør, at vi kan holde prisen nede, så det ofte er samme pris eller endda billigere end togskinner.

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, kan du få tilskud til Invisalign. Tilskuddet kan variere fra forløb til forløb.

Læs mere om Invisalign tilskud her

Invisalign forløb

Ved Invisalign forundersøgelsen undersøger Invisalign-tandlægen, hvordan den usynlige bøjle vil kunne hjælpe dig. Forundersøgelsen indeholder en samtale med tandlæge Luca Bastholm, en 3D scanning, røntgenfoto samt en smileanalyse. Til forundersøgelsen får du et skriftligt tilbud.

Læs mere

Under din behandling vil det ved et typisk forløb kræve 9-10 besøg.

Et Invisalign-forløb er individuelt og vil altid være afhængig af dit udgangspunkt. Normalt tager det mellem 6 og 12 måneder at få reguleret sine tænder med Invisalign. Vi har dog også kortere forløb på ned til 3 måneder og længere forløb på op til 2 år.

Nej. Tandretning med Invisalign tager ikke længere tid end andre former for tandreguleringer. Det forudsætter dog, at du bærer skinnen som anvist.

Hvornår du vil begynde at se resultater, kan variere fra person til person. Men typisk begynder man at se resultater efter de første måneder.

Læs mere

Hverdagen med Invisalign

Du skal have dine Invisalign-skinner på i mindst 20-22 timer i døgnet. Du skal tage skinnerne ud, når du spiser og børster tænder.

Læs mere

Når du skal spise eller børste tænder, kan du opbevare dine skinner i dit Invisalign-etui.

Skinnerne skal skiftes hver uge.

Invisalign er en usynlig bøjle, som næsten ikke kan ses, når du bærer den.

Se hvordan den usynlige bøjle ser ud, når du har den på

Du kan godt drikke kaffe med dine skinner på. Dog husk at skylle munden efter med vand og generelt holde tænder og skinner rene som forevist af tandlægen.

Læs mere

Du kan godt drikke te med Invisalign-skinnerne i munden. Du skal dog sørge for at skylle munden med vand efter indtaget og generelt opretholde en god mundhygiejne og rengøre skinnerne som anvist af tandlægen.

Ja, men du skal være opmærksom på, at dine skinner vil blive misfarvede, hvis du ryger hyppigt. Det påvirker dog ikke selve tandretningen.

Læs mere

Du skal tage skinnerne ud, når du spiser. Husk at skylle munden efter for at undgå, at madrester sætter sig.

Som udgangspunkt er det fint at drikke sodavand og alkohol, mens du har skinnerne på. Det forudsætter dog, at du skyller munden med vand efter og generelt har en god mund- og skinne hygiejne.

Læs mere

Som udgangspunkt skal du bære dine skinner 20-22 timer i døgnet. Det kan dog give udfordringer, hvis man skal til fest. Hvis du fester flere gange om ugen, kan du ikke undlade at have skinnerne på, men skulle det ske, at du i meget særlige anledninger (maksimalt én gang hver anden måned) skulle have en aften/nat uden skinnerne, ville det være OK.

Du holder dine skinner rene ved at skylle dem efter hvert måltid og børste dem med tandbørste og tandpasta to gange om dage.

Læs mere

For at opretholde den gode mund-og skinnehygiejne, skal du tage skinnen ud, når du børster tænder. Du skal børste tænderne og skinnen hver for sig.

Efter Invisalign 

Efter Invisalign får du typisk en retentionstråd sat fast på bagsiden af tænderne. Derudover anbefales det at kombinere med brug af natskinne mindst én gang om ugen. Nogen kan nøjes med at bruge natskinne. Efter Invisalign er det vigtigt at følge tandlægernes vejledning, da der er risiko for tilbagefald.  

Læs mere om efter Invisalign behandling

Nej, natskinnes formål er at forebygge tilbagefald. Hvis du ikke bruger natskinnen som anbefalet, vil du opleve, at tænderne har en tendens til at rykke sig. Hvor ofte du skal bruge den afhænger dog om, hvorvidt du har retentionstråd eller ej, ligesom antallet af gange, du skal bruge natskinne, kan blive mindre efter nogle år.

For at undgå tilbagefald efter Invisalign, skal du følge tandlægens anbefalinger og vejledning nøje. Hos Tandlægerne Brønshøj Torv sikrer vi mod tilbagefald, så længe vores vejledning følges.

Scroll til top