Skip to content Skip to footer

Hvad er kosmetisk tandbehandling og kosmetisk tandpleje?

Kosmetisk tandbehandling og Kosmetisk tandpleje er det samme og dækker over en række behandlinger, der har til formål at give dig et smukkere og mere fuldendt smil.

Typiske kosmetiske tandbehandlinger er plastfacader, porcelænsfacader (engelsk: veneers), porcelænskroner, tandblegning og tandregulering. Din behandling foretages af en kosmetisk tandlæge, der er specialist indenfor området, og du er dermed altid i gode hænder under hele behandlingsforløbet. I det følgende vil vi fokusere på kosmetiske behandlinger med plast og porcelæn.

4.9 Stjerner - 312 Anmeldelser
js_loader
reception
se videoen

Kosmetisk tandbehandling forklaret på 2 minutter

Afspil video
Se resultater

Før og efter billeder for kosmetiske behandlinger

Hvorfor vælge os som kosmetisk tandlæge?

Klinikken har i over 20 år beskæftiget sig med kosmetisk tandbehandling. Vores team beskæftiger sig dagligt med denne type behandling, hvilket er nødvendigt for at opbygge den erfaring og rutine, som sikrer et flot og langtidsholdbart resultat. Hver gang.

Vurdering pr. mail

 

 • Du får typisk svar inden for 1 arbejdsdag.
 • Koster 0 kr.
 • Et realistisk prisestimat på behandling af dine tænder.
 • En idé om varighed af netop din behandling.
Bestil vurdering

Vurdering på klinik

 • Koster 450 kr. (refunderes når der indgås aftale om behandling).
 • Den helt grundige forundersøgelse. Hvis nødvendigt inklusive fotosession og røntgenbillede af tænder og knoglestruktur. Tager typisk 45 min.
Book en tid

Hvordan kommer jeg i gang?

En kosmetisk tandbehandling starter altid med, at du henvender dig via kontaktformularen eller booker en tid online eller kontakter os via telefon, hvis du ønsker personlig rådgivning inden du tager det første skridt. Vi opfordrer til at du mailer os nogle få nærbilleder af dine tænder. Billederne skal vi bruge til at vurdere, om en kosmetisk tandbehandling er en egnet løsning for dig.

Vurderer vi dig egnet til kosmetisk behandling, inviteres du til en grundig forundersøgelse, hvor vi sammen taler om dine ønsker og behov. Forundersøgelsen koster 450 kr., som refunderes, når der indgås aftale om behandling. Vi gennemgår relevante behandlingsmuligheder og de resultater, du kan forvente af din tandlæge. Samtidig tager vi billeder af dine tænder til analysebrug. Som en del af forundersøgelsen får du et prisestimat på tandbehandlingen, og vi introducerer dig for muligheden for at få tilskud via Sygeforsikringen ”danmark”.

Du er naturligvis meget velkommen til at tage en god ven eller et familiemedlem med til forundersøgelsen.
Bemærk dog venligst at ved udeblivelse eller afbud mindre end 24 timer forud for undersøgelsen opkræves der et honorar på 450 kr.

Såfremt du ønsker det, har du i umiddelbar forlængelse af forundersøgelsen mulighed for at få lavet en såkaldt prøveopmodellering i plast. Prøveopmodelleringen giver dig et visuelt billede af, hvordan det færdige resultat af en kosmetisk tandbehandling kommer til at se ud. Vi tager selvfølgelig billeder af opmodelleringen og sender disse til dig, så du også selv har billeder af det forventelige resultat. En prøveopmodellering koster 1.200 kr.

Vælger du at takke ja til kosmetisk behandling af dine tænder, planlægger vi efterfølgende behandlingsforløbet. Kosmetiske tandbehandlinger adskiller sig fra hinanden afhængigt af hvilken type behandling, du har valgt. Du kan nedenfor læse mere om hele processen og de typiske kosmetiske behandlinger, vi tilbyder på klinikken.

Vejledning før kosmetisk plastbehandling

Efter at du har været til en forundersøgelse, skal du sende en mail til klinikken (klinik@tbt.dk), hvis du ønsker at sætte behandlingen i gang. Du vil herefter modtage en á conto faktura (depositum) på halvdelen af dit udleverede tilbud, som skal betales med det samme. Ønsker du at afdrage betalingen, skal dette være aftalt inden behandlingen sættes i gang. Vi kontakter dig også for at aftale dine tider med klinikken, hvis det ikke allerede er gjort.

Holdbarheden af plast på bidkanter er typisk god, dog skal du forvente, at der kan opstå små defekter ved kanten af plasten over tid. Dine tænder kan slides – og det kan plasten også. Oftest kan disse poleres væk, men er det større defekter, kan de repareres let med ny plast. Typisk koster en reparation ca. 750 – 1.200 kr. Derudover kan plasten blive slidt og farven mættet af brug, og du må derfor – i teorien – påregne at skulle skifteplasten i løbet af 15-20 år. Dette foregår ved, at plasten slibes af og ny plast pålægges – uden at tanden under plasten beslibes.

På dagen hvor plasten skal pålimes, renses tandens overflade med en special tandpasta og en poleringsskive. Der er ikke behov for boring eller slibning på tanden. Plasten pålimes tanden i små lag og processen tager lang tid, da det skal være meget nøjagtigt. Når plasten er pålagt, er vi meget omhyggelige med at polere og forme plasten, så tandens facon smelter harmonisk ind i tandrækken. Er du herefter meget i tvivl, kan du komme tilbage en anden dag og lave tilretninger. Vores erfaring og rutine gør, at vi som regel rammer farven og faconen rigtigt første gang.

Kosmetiske plastbehandlinger er tidskrævende. Du skal derfor være helt sikker på, at tiden passer dig og melde afbud senest 2 dage inden aftalt tid. Hvis du udebliver fra din aftale vil du blive opkrævet et honorar svarende til 1.500 kr. pr. time.

Hvis du overvejer at blege tænderne, skal dette være gjort inden plastbehandling, da plastens farve vælges ud fra tændernes farve. Det er naturligvis fuldstændig op til dig, om du vil blege tænderne. Du får udleveret en blegevejledning særskilt.
Du er også velkommen til at blege tænderne hos din egen tandlæge.

Efter pålægning af plasten, kan dine tænders farve være ekstra hvide i et par dage; det er fordi tænderne udtørrer, da du i længere tid har ligget i tandlægestolen med åben mund. Plasten kan derfor umiddelbart efter behandlingen se mørkere ud end resten af tanden. Efter 1-2 dage er tænderne normale i farven igen.

Der kan være forhold der gør, at plastens holdbarhed må forventes at være nedsat. Det er f.eks. hvis du bider negle eller skærer tænder. Her kan vi ikke give garanti på holdbarheden. Du kan forlænge holdbarheden ved at undgå neglebidning, og hvis du skærer tænder, kan du sove med en bidskinne om natten, hvor der typisk er størst risiko for tænderskæren.

se vores priser

Kosmetisk tandbehandling og tandpleje priser

Lille

2.555 krUden tilskud
 • Pr. tand
 • Plastfacade
 • Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” op til 400 kr.
Book tid nu

Mellem

3.152 krUden tilskud
 • Pr. tand
 • Plastfacade
 • Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” op til 400 kr.
Book tid nu

Stor

3.919 krUden tilskud
 • Pr. tand
 • Plastfacade
 • Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” op til 400 kr.
Book tid nu

Porcelæn

7.900 krUden tilskud
 • Pr. tand
 • Porcelænsfacade
 • Tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” op til 2.100 kr.
Book tid nu

Læs mere om alle vores Kosmetisk priser.

Læs om finansieringsmuligheder her

Anmeldelser

Læs hvad vores patienter siger om vores kosmetiske behandling

Fargol A.
Bedste og sødeste plejere og tandlæger. Anbefaler dem på det varmeste 🌟🌟🌟🌟🌟
Rie R.
Dygtige tandlæger!Har her til sidst fået opbygget mit bid med plastic af Julie Cobcroft. Virkelig dygtigt og professionelt. Det har været en rar oplevelse!
Line W.
Jeg er så glad for resultatet!Jeg har fået en plastopfyldning af mine slidte fortænder pga mange års tænderskæreren. Det er blevet så flot og naturligt. Julie er meget dygtig og virkelig sød! Det eneste jeg ærgrer mig over er, at jeg ikke fik lavet det noget før. Sygesikringen “danmark” giver tilskud.
Michella H.
Luca er yderst professionel og fantatsisk til at vejlede i den retning man vil. I mit tilfælde galt det Tandretning, hvor han er en af de dygtigste! Flotte resultater og god tryghed hele vejen igennem mod ens ønsker.
js_loader

Typiske kosmetiske behandlinger

Her finder du en oversigt over de typiske kosmetiske tandbehandlinger, vi udfører på klinikken.

Kosmetisk plast og plastfacader på tænder

Kosmetisk plast er et materiale, der både anvendes til at behandle knækkede tænder, skadede tænder eller misfarvede tænder, men også til fx at lukke et mellemrum mellem to fortænder. Kosmetisk plast har den egenskab, at det limer sig fast til tanden. En behandling med kosmetisk plast kræver derfor heller ikke hverken boring eller slibning – plasten limes i stedet direkte på den naturlige tand, og sikrer en enkel og hurtig behandling. Sammenlignet med en porcelænsbehandling (som kræver boring og slibning) er plastbehandlingen desuden mere skånsom og billigere, da den kan gennemføres på én gang uden fordyrende udgifter til fremstilling af porcelænskrone.

En behandling med kosmetisk plast er en holdbar løsning, da plasten – eller kompositten, som materialet kaldes i fagsprog – er et meget stærkt materiale. Når plasten er limet fast til den naturlige tand, sidder den rigtig godt fast, og under normale omstændigheder vil du ikke opleve, at plastfacaden falder af. Derudover laves de fleste behandlinger med kosmetisk plast på fortænderne, der ikke oplever samme slid som kindtænder. Og da plasten dermed udsættes for mindre slid, holder den ganske enkelt længere.

Vælger du at få foretaget en kosmetisk behandling med en plastfacade, skal du være opmærksom på, at plasten holder sin farve over tid. Den kosmetiske plast tilpasses fra start farven på din naturlige tand, men i takt med, at dine naturlige tænder fx bliver mere gullige over tid, vil der opstå en farveforskel mellem plasten og den naturlige tand. Denne farveforskel er særligt udtalt, hvis du ryger. For at undgå farveforskellen kan du med fordel behandle dine tænder med en kosmetisk tandblegning, så tænderne igen opnår samme farve, som da plasten blev limet på. Alternativt kan plasten skiftes ud til en mere gullig farve, men denne løsning vil som udgangspunkt være dyrere.

Efter en kosmetisk tandbehandling med plast er det enkelt at pleje og vedligeholde den eller de behandlede tænder. Du behøver ikke at tage særlige forbehold for de behandlede tænder, og opretholder således god og sund mundhygiejne på samme måde som sædvanligt.

Kosmetiske kroner

En behandling med kosmetisk krone anvendes, når en svækket tand skal genopbygges eller forstærkes. Samtidig er den kosmetiske krone en fornuftig løsning, hvis en sølvfyldning skal skiftes ud, eller hvis en tand er blevet rodbehandlet. Kronen, der placeres på den eksisterende tand, er lavet i et stærkt og yderst holdbart materiale, der yder den nødvendige støtte til den naturlige tand. Materialet har desuden samme farve og form som den naturlige tand, og man kan derfor ikke se forskel med det blotte øje.

Behandlingen med kosmetiske kroner foregår i tre trin. Første trin består af scanning eller aftryk og nedslibning af den eksisterende tand. Aftrykket bruges til at bygge kronen ud fra, og tanden slibes efterfølgende til. Herefter tages der et nyt aftryk, som tandteknikeren ligeledes skal bruge, når kronen skal bygges. Første trin tager omtrent en time på klinikken, og herefter sendes scanningen/aftrykkene til tandteknikeren, som så laver selve kronen. Dette er trin to, og det tager typisk 1-2 uger, før den endelige krone er klar.

Tredje og sidste trin foregår tilbage på klinikken, hvor kronen sættes på plads. Her kontrollerer den kosmetiske tandlæge, at kronen er lavet som planlagt, og kronen prøves samtidig på den eksisterende tand for at få bekræftet, at den passer. I tilfælde af, at kronen ikke passer perfekt, gives der besked til tandteknikeren, som så har mulighed for at rette op på kronen. Er kronen derimod som forventet, limes kronen på den naturlige tand ved hjælp af et særlig stærkt bindemiddel, der holder kronen på plads. Tredje og sidste trin varer omtrent en halv time, og herefter er behandlingen afsluttet.

Efter behandlingen skal du blot passe og pleje dine tænder som normalt, og kronen kræver ikke særlig pleje af nogen art.

Porcelænskroner

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at gøre brug af porcelænskroner i stedet for almindelige kosmetiske kroner. Det gælder særligt, hvis dine tænder er meget nedslidte grundet tandskæren eller lignende. Når tænderne er meget nedslidte, er det ikke muligt at anvende almindelige kosmetiske kroner, men her fungerer porcelænskroner til gengæld rigtig godt. En porcelænskrone er en dyrere løsning, men kan altså i særlige tilfælde være nødvendig for at få et tilfredsstillende resultat.

Tandblegning

En kosmetisk tandblegning er en behandling, der har til formål at give dig pæne, hvide tænder. Vi anbefaler hjemmeblegning som behandlingsform, da en klinikblegning foretaget i tandlægestolen både giver et dårligere og mindre holdbart resultat, men også fordi metoden kan være meget smertefuld grundet den stærke koncentration af blegemiddel. Af samme grund er det ikke længere tilladt at udføre klinikblegning indenfor EU, og vi behandler derfor udelukkende ved hjælp af hjemmeblegning.

Hjemmeblegning foregår ved, at vi fremstiller en specialtilpasset blegeskinne på vores laboratorie. Da laboratoriet er en del af vores klinik, kan du normalt få blegeskinnen fra dag-til-dag.

Sammen med blegeskinnen udleveres også et blegemiddel. Vi bruger midlet Opalascence fra Ultradent i USA. Blegemidlet har en fast konsistens og er anerkendt verden over. Den faste konsistens betyder, at du ikke risikerer, at blegemidlet siver ud af skinnen, når du har blegeskinnen på.

Inden du forlader klinikken, viser vi dig, hvordan du smører blegemidlet på blegeskinnen, og hvordan skinnen sættes fast på dine tænder. Du får samtidig udleveret skriftlig vejledning, så du ikke er i tvivl om, hvordan behandlingen udføres. Du kan også se en video her.

Selve behandlingen foregår ved, at du smører blegemidlet på skinnen, hvorefter skinnen påsættes dine tænder. Blegemidlet er aktivt i 7-8 timer, og det anbefales derfor, at du bleger tænderne 4-5 dage i træk af 7-8 timers varighed. Det er muligt at blege tænderne, mens du sover, så du ikke skal gå med skinnen om dagen. Skinnen er dog gennemsigtig, og ses derfor heller ikke med det blotte øje.

Hjemmeblegning gør det muligt for dig selv at kontrollere din tandblegning, og du kan blege dine tænder lige så meget, du har lyst til. Når du er tilfreds med resultatet, stopper du blot blegningen, og behandlingen er dermed gennemført.

Læs mere her.

Intern blegning af misfarvede rodbehandlede tænder

Som et alternativ, eller supplement, til hjemmeblegning kan du også vælge en intern blegning. Som navnet antyder, foregår blegningen af tanden ved denne behandling indefra. For at kunne behandle med intern blegning kræver det derfor, at tanden tidligere er rodbehandlet. Samtidig skal tanden være tilstrækkeligt stærk til, at en intern tandblegning kan gennemføres.
Behandlingen foregår ved, at den eksisterende plastfyldning fjernes sammen med en del af rodfyldningen. Den tilbageværende rodfyldning forsegles, og herefter lægges der en tandblegning ind i tandens krone, som lukkes med en ny, midlertidig fyldning.

Blegningsmidlet vil nu begynde at blege tanden gradvist, og efter nogle få dage kontrolleres det af den kosmetiske tandlæge, at blegningen har haft den ønskede effekt. Er det ikke tilfældet, kan den behandlingen gentages flere gange ved ganske enkelt at åbne den midlertidige fyldning og erstatte med nyt blegemiddel i hulrummet. Således fortsætter blegningen, indtil det ønskede resultat opnås.

Når tanden har den ønskede farve, afsluttes behandlingen ved at fjerne den midlertidige fyldning og erstatte af en permanent plastfyldning, der passer til tandens nye farve.

Priser på kosmetisk tandbehandling og tandpleje

Her kan du se vores vejledende priser på nogle af de mest almindeligt forekommende tandbehandlinger:

 • Mindre kosmetiske plastjusteringer: 1.750 kr.
 • Plastfacade: 2.555 – 3.919 kr.
 • Porcelænsfacade: 7.900 kr.
 • Prøvemodellering: 450 – 1.200 kr.
 • 2 tandblegningsskinner: 4.298 kr.
 • Blegegel (pr. tube): 76 kr.

For at kunne give dig et konkret prisestimat på en konkret behandling, er en konsultation imidlertid nødvendig. Årsagen hertil er, at der ofte er en række individuelle forhold, der skal tages højde for. Bestiller du en forundersøgelse, vil du til undersøgelsen få et konkret prisestimat, som du kan forholde dig til. Ønsker du at få oplyst en pris på en kosmetisk tandregulering eller andre behandlinger, kan du altid skrive direkte til klinikken eller én af vores tandlæger via kontaktformularen.  Vi opfordrer til, at du vedhæfter nogle billeder, så vi på baggrund af disse kan komme med et retvisende prisestimat på en eventuel behandling.

Derudover skal du være opmærksom på, at det er muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark”. Det præcise beløb udregner vi for dig til forundersøgelsen.

Hvem kan benytte sig af kosmetisk tandbehandling?

Som udgangspunkt kan alle benytte sig af kosmetisk tandbehandling. Enkelte behandlinger kræver dog, at du er fyldt 18 år, eller at din kæbestruktur er færdigudvokset. Forinden vi begynder et behandlingsforløb vil vi naturligvis sikre at du er egnet til tandbehandlingen.

Naturligt flot smil

Fordelene ved kosmetiske tandbehandlinger er synlige, bogstaveligt talt. Uanset om du vælger en tandregulering med Invisalign, en plast- eller porcelænsfacade, en kosmetisk tandblegning eller en helt fjerde behandling, er det slut med tænder, der ikke yder dit smil retfærdighed. Med en kosmetisk behandling får du det, hvide, lige og smukke smil, du altid har drømt om – det er din vej til et flottere smil.

Mød vores Kosmetisk Tandlæger

Ofte stillede spørgsmål om kosmetiske behandlinger

En kosmetisk tandbehandling er i princippet altid relevant, hvis du drømmer om et flottere og hvidere smil. Kosmetiske tandbehandlinger kan både bruges til at rette op på skæve tænder, lukke mellemrum mellem tænder, gøre små tænder større, ændre på uheldig tandfacon, blege dine tænder, reparere kosmetiske skader og lignende.

Tandregulering kan være et alternativ, eller supplement, til en kosmetisk plastbehandling.

Under normale omstændigheder er der ikke smerter forbundet med at få foretaget kosmetiske tandbehandlinger.
Behandling kræver i langt de fleste tilfælde ingen slibning eller boring af den naturlige tandemalje, så der er tale om en meget skånsom behandling.

Det afhænger af hvilken kosmetisk behandling, der er tale om. En kosmetisk plastbehandling tager 2-3 timer; en tandblegning vil f.eks. tage 4-5 dage, mens det kan tage 2-3 uger at på lavet en porcelænskrone. Til forundersøgelsen oplyser vi altid, hvor lang tid en eventuel behandling vil tage.

Kosmetisk tandregulering priser afhænger af hvilken type behandling, du har behov for. Priserne starter fra ca. 18.000 kr., og en fuld regulering af begge kæber koster ca. 41.000 kr. Det er muligt at få tilskud fra Sygeforsikringen ”danmark” på op til ca. 6.100 kr..

Se vores aktuelle priser her.

Scroll til top