Skip to content Skip to footer
Sådan behandler vi tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk?

Vi behandler altid alle vores patienter, som vi gerne selv vil behandles: Nænsomt, skånsomt, professionelt, lyttende, respektfuldt. Du er i centrum. Det er dig og dine behov vi tager udgangspunkt i. På den måde får vi skabt en gensidig tillid til gavn for os alle.

Vi giver os tid til at lytte til dig. Vi holder dig meget gerne i hånden. Du er også meget velkommen til at tage en god ven eller et familiemedlem med ind på klinikken, som kan støtte og holde dig hånden.
Vi tilbyder beroligende medicin.
Ønskes du tandbehandling i fuld narkose, har vi samarbejde med dygtige narkoselæger. Alle vores tandlæger har mange års erfaring, og vil gøres deres bedste for, at du får en god oplevelse.

Vi kan ikke helbrede dig for din tandlægeangst. Det er en psykologopgave som du kan lære mere om her. Vores opgave er at tage hensyn til din angst for at gå til tandlæge. Det gør vi ved først og fremmest at give os tid til at lytte til, hvad du siger og respektere dine særlige behov.

For mange vil det faktisk være nok til, at de kan håndtere deres angst og gennemføre en behandling uden problemer.

Derudover siger det sig selv, at vi giver os ekstra god tid til at udføre selve behandlingen, så der er tid til pauser undervejs.
Bedøvelserne kan vi lægge smertefrit. Og vi bruger selvfølgelig en overfladebedøvende salve, hvis du ønsker det.

“Du er modigere end du tror, stærkere end du ser ud til, og klogere end du ved.“
– Peter Plys

Beroligende medicin & Fuld narkose

Beroligende medicin

Mange af vores angste patienter er glade for en beroligende pille. Du møder så 30-45 minutter inden behandlingen, hvor vi udleverer pillen. Du sidder og slapper af i venteværelset mens virkningen sætter ind. Der vil typisk være tale om en slags sovepille, som f.eks. Halcion. Af sikkerhedsmæssige hensyn er det vigtigt, at du har en pårørende til at følge dig hjem efter behandlingen. Halcion får dig til at slappe af, og du vil heller ikke kunne huske særlig meget fra behandlingen, hvilket jo er en fordel, når du er nervøs for at gå til tandlægen.

Ønskes stærkere beroligende medicin kan man i stedet anvende Stesolid. Det er dog mere besværligt at administrere og skal indtages struktureret 24 timer inden behandling.

Vi tilbyder ikke lattergas pga. dets skadelige bivirkninger.

Fuldnarkose

Hvis du lider af tandlægeskræk i alvorlig grad kan vi tilbyde dig behandling i fuld narkose. Vi samarbejder med narkoselæger, som kommer ud på klinikken og lægger dig i fuldnarkose.

Startprisen er 8.700 kr. og inkluderer 2½ time.
Pr. påbegyndt ekstra time afregnes 3.650 kr.
Behandling i fuld narkose kan som regel klares indenfor 2 timer.
Du skal have en pårørende, der kan følge dig hjem.

Hvad kan du selv gøre mod tandlægeskræk?

Det er selvfølgelig vigtigt, at du er åben omkring din tandlægeangst og fortæller os om det, så vi kan tage hensyn til det. Du skal have en god mavefornemmelse, når du vælger en tandlæge. Det gælder også, hvis du beslutter at komme op til os.

Du er velkommen til at følge med i behandlingen i et spejl.

Test din egen tandlægeskræk

De fleste – inklusive tandlæger – lider i større eller mindre grad af tandlægeskræk. Heldigvis er det “kun” 10%, der lider af tandlægeskræk i alvorlig grad.

Testen er et meget godt udgangspunkt for dig selv, når du skal fortælles os, hvor nervøs du er.
Det hjælper os til at gøre din oplevelse hos os så lidt ubehagelig som overhovedet mulig.

Åbningstider

Vi byder velkommen indenfor i vores lokaler ved Brønshøj Torv. 

  • Man-tors: 8:00 – 16:15
  • Fredag: 8:00 – 15:00
  • Lørdag: Efter aftale
  • Søndag: Lukket
TBT180516_256-Edit

Kontakt os nu

Giv os et kald eller bestil en tid via vores online booking.

Scroll til top