Skip to content Skip to footer

Tryklåsprotese

En tryklåsprotese er en særlig form for tandprotese, der nemt kan klikkes fast på tandimplantater. Med denne specielle protese får patienten først indopereret flere implantater, der skrues fast i kæbeknoglen og danner et solidt fundament. Herefter skrues en særlig knap fast med en han-del på implantatet og og en hun-del på protesen. 

Dermed får patienten en protese, der sidder helt fast på sin plads samt let kan klikkes af og på. Med denne løsning kan patienten undgå irritationen ved et løst gebis, samt at gebisset blokerer for ganen, hvilket ofte er udfordringerne ved klassiske proteser.

Løsningen gør det let at opretholde en god tandhygiejne, da tryklåsproteserne let kan klikkes ud af munden ved rengøring. Samtidig er denne type af protese ofte en billigere løsning og giver et flottere kosmetisk resultat end ved behandling med eksempelvis tandbro.

Læs mere om fordelene ved tryklåsproteser, behandlingen og priser her på siden.

Fordelene ved tryklåsproteser

Personer med proteser oplever ofte, at proteserne skøjter rundt i munden, da de blot hviler på tandkødet og suges fast i ganen. Med tryklåsproteser får man først indopereret flere implantater – altså skruer af titanium, der gror fast i kæbeknoglen. Herefter kan tryklåsprotesen let klikkes fast i munden, så den ikke kan rykke sig. En anden fordel ved denne type protese er, at den let kan tages ud af munden, så man kan opretholde god tandhygiejne.

Derudover er normale proteser er ofte designet, så de dækker for ganen, hvilket har en negativ effekt på smagssansen. Dette undgår man med tryklåsproteser, da de sidder fast i implantatet og ikke behøver at dække for ganen. Endelig er denne type af protese ofte billigere og giver ofte et bedre kosmetisk resultat end en bro.

tandlæge tryklåsproteser

Behandling med tryklåsproteser

I første omgang får patienten indopereret flere implantater – altså skruer af titanium, der skrues fast og gror sammen med kæbeknoglen. Implantaterne fungerer som et solidt fundament, som proteserne kan fastgøres på. Så skal patienten vente et par måneder på, at implantaterne vokser fast i kæbeknoglen.

Herefter fæstnes en særlig knappe-løsning til implantatet og protesen, så de to let kan klikkes sammen. Han-delen af knappen hedder en patrice, og den skrues fast i implantatet. Hun-delen af knappen kaldes en matrice og fastgøres til selve protesen.

Nu har patienten sin færdige tryklåsprotese, der sidder helt fast på det nye fundament samt let kan klikkes på og af implantatet. Dermed kan patienten let klikke protesen ud for at rengøre den og munden grundigt. Patienten slipper nu både for udfordringerne ved et løst gebis og den del af protesen, som blokerer for ganen ved klassiske proteser.

Hel- og delproteser

TBT samarbejder tæt med Ganium, som fremstiller helproteser, delproteser og hybridløsninger. TBT står for at indsætte implantaterne i patientens kæbe, hvor selve proteserne produceres af Ganium.

Læs mere om Ganium.

Scroll til top