Skip to content Skip to footer

Har du slidte tænder?

Tænderne slides naturligt med alderen. Når tænderne slides mere end normalt er der tale om et sygeligt slid. I moderne tandpleje, anno 2023, genopbygges slidt tandemalje typisk med plast pga. materialets overbevisende egenskaber.
Plast er holdbart, ser naturligt ud, og er meget skånsomt, fordi behandlingen kan foretages uden boring. Såkaldt ikke-invasiv behandling uden biologiske omkostninger.

Hvis tandsliddet skyldes et forkert sammenbid er en tandregulering påkrævet. Klinikken anvender Invisalign – en moderne og næsten usynlig tandbøjle.

4.9 Stjerner - 303 Anmeldelser
js_loader
slidte-taender
se videoen

2 minutter der forklarer hvordan TBT genopbygger slidte tænder

Afspil video

Få en gratis vurdering pr. mail eller book forundersøgelse

Klinikken har mange års dokumenteret erfaring indenfor avanceret tandpleje og bidrehabilitering. Genopbygning af et slidt tandsæt vil i nogle tilfælde involvere flere fagområder. Vores tandlæger er eksperter på hver deres område og et smidigt tværfagligt samarbejde, under samme tag, sikrer dig et behandlingsresultat, som lever op til højst mulige standarder. Ovenikøbet til en pris, der med garanti tåler sammenligning.

Vurdering pr. mail

 

  • Du får typisk svar inden for 1 arbejdsdag.
  • Koster 0 kr.
  • Et realistisk prisestimat på behandling af dine tænder.
  • En idé om varighed af netop din behandling.
Bestil vurdering

Vurdering på klinik

  • Koster 450 kr. (refunderes når der indgås aftale om behandling).
  • Den helt grundige forundersøgelse. Hvis nødvendigt inklusive røntgenoptagelser af dine tænder og din knoglestruktur. Den tager typisk 45 min.
Book en tid

Slidte tænder behandling

Forebyggelse er nødvendig, så i første omgang forsøges at fjerne årsagen til tandsliddet, så det ikke starter forfra, når behandlingen er færdig. Dette er desværre ikke altid muligt, fordi det kan være svært at fralægge sig indgroede uvaner. Især på patienter med et medfødt hårdt bid, kan det være svært helt at fjerne årsagen til sliddet. I værste fald må en større behandling gentages efter 15-20 år, hvis sliddet fortsætter. Erfaringerne er dog positive. Øget bevidsthed omkring problemstillingen, og fjernelse af gammelt slidmønster på tandemaljen i forbindelse med genopbygning af tænderne, plejer at stoppe tandsliddet.

Hvis sliddet opdages i tide kan en forbyggende behandling eventuelt suppleret med en bidskinne været tilstrækkeligt.

I de lettere tilfælde hvor sliddet er lokaliseret til fortænderne i overmunden vil det ofte være tilstrækkeligt at genopbygge den tabte emalje med plast.

I moderate tilfælde hvor sliddet har bredt sig til de store kindtænder som ‘bærer’ sammenbiddet, vil det ofte være nødvendigt genopbygge disse tænder med plast eller porcelæn.

I sværere tilfælde vil det være nødvendigt først at rette tænderne så hele eller dele af tandstillingen og sammenbiddet harmoniseres. Herefter kan den tabte emalje så genopbygges med plast eller porcelæn. I dag kan tænderne rettes med usynlige tandbøjler, så man slipper for den traditionelle faste metalbøjle – også kendt som ‘togskinner’.

Hvis sliddet er opstået pga. tænderskæren afsluttes behandlingen ofte med fremstilling af en bideskinne, som beskytter tænderne, til brug om natten. Læs mere om tænderskæren her

Se resultater

Før og efter billeder af slidte tænder

Slidte tænder – årsag?

De 4 mest almindelige årsager til slid er slibeskader, tænderskæren, syreskader og dybt sammenbid.

Slibeskader

Slibeskader opstår pga. for hård tandbørstning, som kan give følsomme og blottede tandhalse. Det fører sjældent til alvorlige skader eller større problemer. Tilstanden er nem at behandle og omtales ikke nærmere i dette afsnit. Du kan læse mere her.

Tyggeslid og tænderskæren

Nogle mennesker er fra naturens side skabt med et meget hårdt sammenbid. Et hårdt sammenbid er ofte kombineret med tænderskæren, veludviklet kæbemuskulatur og en uhensigtsmæssig tandstilling. Tilsammen fører disse faktorer ofte til et meget stort slid på tænderne. I løbet af 10-15 år bliver sliddet så stort, at det bliver synligt. På dette tidspunkt vil op til 50 % af den naturlige emalje være slidt af. Behandlingen vil ofte være omfattende og kræve en såkaldt bidhævning. Læs mere om at skære tænder her.

Syreskader

Syre ætser emaljen væk.  Et enkelt syreangreb skader ikke tandemaljen, men gentagne syreangreb over flere år giver varige tab af tandemalje. Behandlingskrævende syreskader på tænderne opstår ved et stort dagligt indtag af f.eks. Cola over en længere periode. Light Cola skader ligeså meget som almindelig Cola. En anden almindelig årsag er bulimi. Her er det syren fra mavesækken, der skader tænderne.

Dybt sammenbid

Ved dybt bid, hvor fortænderne i overmunden bider langt ned over fortænderne i undermunden, ses øget tendens til slid på fortænderne. Sliddet vil typisk være synligt på toppen af fortænderne (skærekanten). Bagsiden af fortænderne i overmunden vil som regel også vise tydelige tegn på slid, men det kan kun ses med et “tandlægespejl”.

Sliddet kan forebygges med en tandregulering, fordi låsningen mellem fortænderne i over- og underkæben ophæves, når man kommer ud af det dybe bid. Tandregulering kan i dag foretages med næsten usynlige tandskinner i plast, således at man slipper de traditionelle “togskinner”. Det gør behandlingen mere acceptabel for mange patienter. Klinikken har anvendt systemet “Invisalign” i mange år med gode og særdeles overbevisende resultater. Varigheden af en tandregulering vil typisk være 6-12 måneder.

Mød vores tandlæger

Forundersøgelse til behandling af tandslid

Som et tilbud til dig, der overvejer at få lavet en tandbehandling for slidte tænder tilbyder vi en grundig konsultation inklusive foto til analysebrug på 30-45 minutter, hvor du kan få vurderet mulighederne for at få genopbygget tandemaljen og bidfunktionen.

I forundersøgelsen indgår et prisoverslag på behandlingen. Forundersøgelsen koster 450 kr., som refunderes når der indgås aftale om behandling.

Det vil være en stor hjælp for os alle, hvis du mailer nogle foto til os inden du booker tiden.

Prøveopmodellering

Hvis det giver mening – og hvis du ønsker det – vil der være mulighed for at foretage en såkaldt prøveopmodellering i plast i forlængelse af konsultationen. Det aftaler vi sammen over mail. En prøveopmodellering vil vise dig nogenlunde, hvordan det færdige resultat vil se ud. Bemærk at prøveopmodelleringen vil ligge på mellem 750 – 1.500 kr. afhængigt af hvor mange tænder det drejer sig om.

Der vil altid blive taget foto til analysebrug, og i tilfælde af prøveopmodellering vil vi også tage billeder af opmodelleringen, som vi kan maile til dig.

Før og efter foto mailes til dit eget brug.

I undersøgelsen indgår et detaljeret prisoverslag med dine muligheder for tilskud via Sygeforsikringen “danmark”

Du er naturligvis meget velkommen til at medbringe en pårørende til forundersøgelsen.

Bemærk venligst at udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før aftalt tid udløser et honorar på 450 kr.

Bestil en tid til en forundersøgelse.

Pris for behandling af slidte tænder

Omfanget af behandling for slidte tænder varierer meget.
Derfor er priserne vejledende og med forbehold for fejl.

  • Lettere behandling: Genopbygning af 4 fortænder med plast: 7.400 kr. (ca. 1.850 kr.pr. tand)
  • Moderat behandling: 4 kroner til stabilisering af biddet på bærende nøgletænder: 20.000 kr.
  • Stor behandling: Genopbygning af alle 12-16 tænder eller tandregulering kombineret med plast: 60.000 kr.

Ved medlemskab af Sygeforsikringen “danmark” gr. 1 eller 2 i mere end 5 år, kan der opnås et tilskud op til 2.100 kr. pr. tand.

Du kan se klinikkens prisliste og tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” her.

Behandlingsgaranti på slidte tænder

Hvis årsagen til sliddet er fjernet er der gode chancer for, at behandlingen holder i rigtig mange år. I bedste fald resten af livet.

Hvis årsagen til sliddet ikke kan fjernes vil sliddet så at sige starte forfra. Det betyder, at der kan ske små brud af plast eller porcelæn (ligesom på den naturlige emalje). Heldigvis kan disse små brud som regel nemt glattes eller repareres med plast, så arbejdet ikke skal laves om.

Derudover gælder nedenstående regler for garanti på plast og porcelæn. Inden for de første 2 år repareres eller omlaves plast og porcelæn uden beregning. Det forudsættes, at der ikke er tale om udefra kommende faktorer som f.eks. ekstremt slid, neglebidning, sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende renhold eller misligholdelse i øvrigt.

Anmeldelser

Læs hvad vores patienter synes om vores behandlinger

Cæcilie Nørgaard D.
1698321457
De er gode til det hele!
Dilke
1696946764
Kan varmt anbefalede stedet og Julie derinde:-))))
Raisa S.
1695629235
Jeg kan varmt anbefale Luca til alle der har brug for en professional... Invisalign behandling. Jeg har fået vejledning i hele processen og svar på alle spørgsmål der fremkom. Jeg er rigtig glad for mit nye smil. 1000 tak Luca☺️læs mere
Kia Elisabeth G.
1691414312
Har fået super god vejledning og behandling af Luca. Har følt mig i gode... hænder hele vejen, og er rigtig glad for resultatet.læs mere
Niels Gustav Høllmer S.
1688550039
Rigtig dygtige, kan klart anbefale
Nerea G.
1682602272
I am very happy to have chosen TBT for the Invisalign treatment. Luca is very... professional and always very helpful. Every time I had a doubt or question, he replied very quickly. I am very satisfied with the result and I 100% recommend their services!læs mere
Marco C.
1680172476
Had the Invisalign treatment. Hands down 5 stars. Great service and... availability. Outstanding results. 100% recommendedlæs mere
Max V.
1679917782
Jeg kan klart anbefale Invisalign behandling med Luca. Under hele forløbet har... jeg følt mig i sikre hænder og er super glad for det endelige resultat.læs mere
shirin E.
1675336608
Super fantastisk behandling hos TBT!De formåede at give mig det smil jeg... altid har ønsket mig. Efter at blive afvist hos flere tandlæger, som mente mine tænder var “ kompliceret”, så fik Luca dem lavet på under 1 år!Sindsyg stor anbefaling her fralæs mere
luka D.
1674626871
Jeg har været igennem et Invisalign-forløb hos TBT. Alt gik som planlagt, og... jeg oplevede god kommunikation og fleksibilitet under hele forløbet. Jeg er super glad for mit resultat. Jeg vil helt sikkert anbefale TBT og deres Invisalign forløblæs mere
Rebecca J.
1673380880
Storartet behandling. Jeg oplevede at være i særdeles trygge og kyndige hænder... hele vejen igennem med Luca som behandlingsleder. Pædagogisk, professionel, tydelig og sætter en ære i at gøre et godt stykke arbejde. Jeg giver mine varmeste anbefalinger.læs mere
Lucas la C.
1672823819
Jeg har brugt klinikken en del år efterhånden, og det har været fremragende... service hver eneste gang! Super professionelt arbejde, kan klart anbefales!læs mere
lacour3001
1669993012
Netop afsluttet invisalign behandling hos Luca Bastholm. Kæmpe anbefaling her... fra! Altid Luca der var der til konsultationer og jeg blev sat godt ind i hele forløbet fra A-Å.Hvis du skal have rettet dine tænder hurtig og effektivt, så er der ingen bedre mand til opgaven end Luca Bastholm!læs mere
Mariam E.
1669802446
Ali Badran er en virkelig dygtig og kompetent tandlæge! Jeg må ærligt... indrømme, at jeg er svær at tilfredsstille, men Ali har virkelig formodet iat udføre et fantastisk stykke arbejde han er perfektionist til fingerspidserne.Jeg fulgte med under hele behandlingen. Derudover er det virkelig rart at have en tandlæge som forstår, at man har tandlægeskræk - Så han tog det helt stille og roligt, holdt pauser undervejs og spurgte flere gange ind til om jeg var okay. Jeg er ked af, at jeg ikke har opdaget ham noget før!Øsnker du en god tandlæge hvor han ikke går på kompromis med kvalitet, til en fair pris så vælg Ali fra TBT tandlægerne, jeg lover dig, at du er i de bedste hænder, og du vil smile hele vejen hjem (det gjorde jeg :- )læs mere
Malene P.
1668095478
Jeg har nu af to omgange skulle have fjernet visdomstænder hos Ali, og han er... super dygtig. Ingen smerter og ingen hævelse eller problemer dagene efter. Første oplevelse gjorde at jeg ikke var bange for at gøre det igen. Kæmpe anbefaling hvis du skal have fjernet visdomstænderlæs mere
LiseLotte R.
1666028549
Er glad for mit smil idag 😁 Det har været en god oplevelse, hver gang... jeg har været på klinikken. Fantastisk personale. Altid søde og venlige. Gode til at forklare, hvordan og hvorledes. Det har været 1 1/2års ventetid værd. Mange tak for det 😁☀️læs mere
Thomas P.
1665636446
Prisen er den den er - eminent service og produkt koster.Jeg ville mene at... denne “investering” i mig selv er den største gave jeg har givet mig selv.Ser jeg på billeder af mig selv fra et år siden, krummer jeg simpelthen tær, og nu kan jeg ikke stoppe med at smile og se mig selv i spejlet.Så taknemmelig og glad, kan varmt anbefales herfra.læs mere
Thomas J.
1665501045
Jeg har været igennem en større behandling af mine tænder som har involveret 2... stk Implantater, Invisalign og plast på nogle nedslidte tænder. Både Mikkel (Implantater)og Luca (Invisalign) er meget grundige i deres udførsel og forklaring af deres arbejde. Der er hurtig/nem adgang til behandleren via email, dette brugte jeg både ved opstart og løbende kommunikation. Jeg har modtaget en dygtig og grundig behandling hele vejen rundt som nu er afsluttet med et flot resultat.læs mere
Næste anmeldelsejs_loader

Eksempel på bidhævning ved behandling af slidte tænder

Eksempel på forløb ved behandling af slidte tænder

Scroll til top