Skip to content Skip to footer

Har du slidte tænder?

Tænderne slides naturligt med alderen. Når tænderne slides mere end normalt er der tale om et sygeligt slid. I moderne tandpleje, anno 2024, genopbygges slidt tandemalje typisk med plast pga. materialets overbevisende egenskaber.
Plast er holdbart, ser naturligt ud, og er meget skånsomt, fordi behandlingen kan foretages uden boring. Såkaldt ikke-invasiv behandling uden biologiske omkostninger.

Hvis tandsliddet skyldes et forkert sammenbid er en tandregulering påkrævet. Klinikken anvender Invisalign – en moderne og næsten usynlig tandbøjle.

4.9 Stjerner - 310 Anmeldelser
js_loader
slidte-taender
se videoen

2 minutter der forklarer hvordan TBT genopbygger slidte tænder

Afspil video

Få en gratis vurdering pr. mail eller book forundersøgelse

Klinikken har mange års dokumenteret erfaring indenfor avanceret tandpleje og bidrehabilitering. Genopbygning af et slidt tandsæt vil i nogle tilfælde involvere flere fagområder. Vores tandlæger er eksperter på hver deres område og et smidigt tværfagligt samarbejde, under samme tag, sikrer dig et behandlingsresultat, som lever op til højst mulige standarder. Ovenikøbet til en pris, der med garanti tåler sammenligning.

Vurdering pr. mail

 

  • Du får typisk svar inden for 1 arbejdsdag.
  • Koster 0 kr.
  • Et realistisk prisestimat på behandling af dine tænder.
  • En idé om varighed af netop din behandling.
Bestil vurdering

Vurdering på klinik

  • Koster 450 kr. (refunderes når der indgås aftale om behandling).
  • Den helt grundige forundersøgelse. Hvis nødvendigt inklusive røntgenoptagelser af dine tænder og din knoglestruktur. Den tager typisk 45 min.
Book en tid

Slidte tænder behandling

Forebyggelse er nødvendig, så i første omgang forsøges at fjerne årsagen til tandsliddet, så det ikke starter forfra, når behandlingen er færdig. Dette er desværre ikke altid muligt, fordi det kan være svært at fralægge sig indgroede uvaner. Især på patienter med et medfødt hårdt bid, kan det være svært helt at fjerne årsagen til sliddet. I værste fald må en større behandling gentages efter 15-20 år, hvis sliddet fortsætter. Erfaringerne er dog positive. Øget bevidsthed omkring problemstillingen, og fjernelse af gammelt slidmønster på tandemaljen i forbindelse med genopbygning af tænderne, plejer at stoppe tandsliddet.

Hvis sliddet opdages i tide kan en forbyggende behandling eventuelt suppleret med en bidskinne været tilstrækkeligt.

I de lettere tilfælde hvor sliddet er lokaliseret til fortænderne i overmunden vil det ofte være tilstrækkeligt at genopbygge den tabte emalje med plast.

I moderate tilfælde hvor sliddet har bredt sig til de store kindtænder som ‘bærer’ sammenbiddet, vil det ofte være nødvendigt genopbygge disse tænder med plast eller porcelæn.

I sværere tilfælde vil det være nødvendigt først at rette tænderne så hele eller dele af tandstillingen og sammenbiddet harmoniseres. Herefter kan den tabte emalje så genopbygges med plast eller porcelæn. I dag kan tænderne rettes med usynlige tandbøjler, så man slipper for den traditionelle faste metalbøjle – også kendt som ‘togskinner’.

Hvis sliddet er opstået pga. tænderskæren afsluttes behandlingen ofte med fremstilling af en bideskinne, som beskytter tænderne, til brug om natten. Læs mere om tænderskæren her

Se resultater

Før og efter billeder af slidte tænder

Slidte tænder – årsag?

De 4 mest almindelige årsager til slid er slibeskader, tænderskæren, syreskader og dybt sammenbid.

Slibeskader

Slibeskader opstår pga. for hård tandbørstning, som kan give følsomme og blottede tandhalse. Det fører sjældent til alvorlige skader eller større problemer. Tilstanden er nem at behandle og omtales ikke nærmere i dette afsnit. Du kan læse mere her.

Tyggeslid og tænderskæren

Nogle mennesker er fra naturens side skabt med et meget hårdt sammenbid. Et hårdt sammenbid er ofte kombineret med tænderskæren, veludviklet kæbemuskulatur og en uhensigtsmæssig tandstilling. Tilsammen fører disse faktorer ofte til et meget stort slid på tænderne. I løbet af 10-15 år bliver sliddet så stort, at det bliver synligt. På dette tidspunkt vil op til 50 % af den naturlige emalje være slidt af. Behandlingen vil ofte være omfattende og kræve en såkaldt bidhævning. Læs mere om at skære tænder her.

Syreskader

Syre ætser emaljen væk.  Et enkelt syreangreb skader ikke tandemaljen, men gentagne syreangreb over flere år giver varige tab af tandemalje. Behandlingskrævende syreskader på tænderne opstår ved et stort dagligt indtag af f.eks. Cola over en længere periode. Light Cola skader ligeså meget som almindelig Cola. En anden almindelig årsag er bulimi. Her er det syren fra mavesækken, der skader tænderne.

Dybt sammenbid

Ved dybt bid, hvor fortænderne i overmunden bider langt ned over fortænderne i undermunden, ses øget tendens til slid på fortænderne. Sliddet vil typisk være synligt på toppen af fortænderne (skærekanten). Bagsiden af fortænderne i overmunden vil som regel også vise tydelige tegn på slid, men det kan kun ses med et “tandlægespejl”.

Sliddet kan forebygges med en tandregulering, fordi låsningen mellem fortænderne i over- og underkæben ophæves, når man kommer ud af det dybe bid. Tandregulering kan i dag foretages med næsten usynlige tandskinner i plast, således at man slipper de traditionelle “togskinner”. Det gør behandlingen mere acceptabel for mange patienter. Klinikken har anvendt systemet “Invisalign” i mange år med gode og særdeles overbevisende resultater. Varigheden af en tandregulering vil typisk være 6-12 måneder.

Mød vores tandlæger

Forundersøgelse til behandling af tandslid

Som et tilbud til dig, der overvejer at få lavet en tandbehandling for slidte tænder tilbyder vi en grundig konsultation inklusive foto til analysebrug på 30-45 minutter, hvor du kan få vurderet mulighederne for at få genopbygget tandemaljen og bidfunktionen.

I forundersøgelsen indgår et prisoverslag på behandlingen. Forundersøgelsen koster 450 kr., som refunderes når der indgås aftale om behandling.

Det vil være en stor hjælp for os alle, hvis du mailer nogle foto til os inden du booker tiden.

Prøveopmodellering

Hvis det giver mening – og hvis du ønsker det – vil der være mulighed for at foretage en såkaldt prøveopmodellering i plast i forlængelse af konsultationen. Det aftaler vi sammen over mail. En prøveopmodellering vil vise dig nogenlunde, hvordan det færdige resultat vil se ud. Bemærk at prøveopmodelleringen vil ligge på mellem 750 – 1.500 kr. afhængigt af hvor mange tænder det drejer sig om.

Der vil altid blive taget foto til analysebrug, og i tilfælde af prøveopmodellering vil vi også tage billeder af opmodelleringen, som vi kan maile til dig.

Før og efter foto mailes til dit eget brug.

I undersøgelsen indgår et detaljeret prisoverslag med dine muligheder for tilskud via Sygeforsikringen “danmark”

Du er naturligvis meget velkommen til at medbringe en pårørende til forundersøgelsen.

Bemærk venligst at udeblivelse eller afbud senere end 24 timer før aftalt tid udløser et honorar på 450 kr.

Bestil en tid til en forundersøgelse.

Pris for behandling af slidte tænder

Omfanget af behandling for slidte tænder varierer meget.
Derfor er priserne vejledende og med forbehold for fejl.

  • Lettere behandling: Genopbygning af 4 fortænder med plast: 7.400 kr. (ca. 1.850 kr.pr. tand)
  • Moderat behandling: 4 kroner til stabilisering af biddet på bærende nøgletænder: 20.000 kr.
  • Stor behandling: Genopbygning af alle 12-16 tænder eller tandregulering kombineret med plast: 60.000 kr.

Ved medlemskab af Sygeforsikringen “danmark” gr. 1 eller 2 i mere end 5 år, kan der opnås et tilskud op til 2.100 kr. pr. tand.

Du kan se klinikkens prisliste og tilskud fra Sygeforsikringen “danmark” her.

Behandlingsgaranti på slidte tænder

Hvis årsagen til sliddet er fjernet er der gode chancer for, at behandlingen holder i rigtig mange år. I bedste fald resten af livet.

Hvis årsagen til sliddet ikke kan fjernes vil sliddet så at sige starte forfra. Det betyder, at der kan ske små brud af plast eller porcelæn (ligesom på den naturlige emalje). Heldigvis kan disse små brud som regel nemt glattes eller repareres med plast, så arbejdet ikke skal laves om.

Derudover gælder nedenstående regler for garanti på plast og porcelæn. Inden for de første 2 år repareres eller omlaves plast og porcelæn uden beregning. Det forudsættes, at der ikke er tale om udefra kommende faktorer som f.eks. ekstremt slid, neglebidning, sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende renhold eller misligholdelse i øvrigt.

Anmeldelser

Læs hvad vores patienter synes om vores behandlinger

TBT - Tandlægerne Brønshøj Torv
Fremragende
4.9
Baseret på 310 anmeldelser
review us on
Fargol A.
Bedste og sødeste plejere og tandlæger. Anbefaler dem på det varmeste 🌟🌟🌟🌟🌟
Rie R.
Dygtige tandlæger!Har her til sidst fået opbygget mit bid med plastic af Julie Cobcroft. Virkelig dygtigt og professionelt. Det har været en rar oplevelse!
Line W.
Jeg er så glad for resultatet!Jeg har fået en plastopfyldning af mine slidte fortænder pga mange års tænderskæreren. Det er blevet så flot og naturligt. Julie er meget dygtig og virkelig sød! Det eneste jeg ærgrer mig over er, at jeg ikke fik lavet det noget før. Sygesikringen “danmark” giver tilskud.
Michella H.
Luca er yderst professionel og fantatsisk til at vejlede i den retning man vil. I mit tilfælde galt det Tandretning, hvor han er en af de dygtigste! Flotte resultater og god tryghed hele vejen igennem mod ens ønsker.
js_loader

Eksempel på bidhævning ved behandling af slidte tænder

Eksempel på forløb ved behandling af slidte tænder

Scroll til top