Skip to content Skip to footer

Er det normalt at have smerter med Invisalign?

Det er ikke normalt at have vedvarende ubehag og smerter, når man har Invisalign. Invisalign er en smertefri og skånsom behandling, som ikke skal give store og/eller vedvarende smerter. Når det så er sagt, så er det vigtigt at sige, at der kan forekomme smerter og ubehag, når man skifter invisalign-skinner. Det er nemlig meget normalt, at man de første dage efter, at man har skiftet skinner, kan mærke et ubehag i form af et pres eller en trykkende fornemmelse på tænderne. Med andre ord – du skal ikke være bekymret, hvis du kun oplever lidt smerter fra bøjlen i form af pres eller trykken ved skift af skinner.

Årsagen til, at der kan forekomme ubehag, er, at skinnerne er ved at rette tænderne ind. Efter et par dage vil et eventuelt ubehag være ophørt, og du bør igen føle dig komfortabel. Invisalign fungerer nemlig ved gradvist at flytte dine tænder til de ønskede positioner ved løbende udskiftning af skinner. Når du skifter til et nyt sæt skinner, skal dine tænder tilpasse sig den nye position, hvilket kan medføre lette smerter. Det er en naturlig del af processen og viser, at dine tænder er i bevægelse. For de fleste patienter er ubehaget minimalt. Invisalign er nemlig designet til at være en let og skånsom tandregulering.

Hvis du skulle opleve vedvarende eller intens smerte med Invisalign, er det vigtigt, at det ikke ignoreres. Du skal derfor altid kontakte os på klinikken, hvis du oplever betydelig smerte, og/eller hvis smerten fra Invisalign ikke stopper efter et par dage.

Scroll til top