Skip to content Skip to footer

Få rettet dine tænder som voksen

Smil, det smitter, siger man. Smilet er en meget almindelig måde at udtrykke sig selv på, men bekymringer om tændernes udseende kan have indflydelse på vores lyst til at dele vores smil fuldt ud med andre. Derfor er det vigtigt at føle sig selvsikker og tilfreds med sit smil. Med Invisalign er det muligt at genvinde selvtilliden og få rettet tænderne, selv som voksen. 

Invisalign kan hjælpe med at forvandle dit smil og give dig lysten til dagligt at vise smilet frem. Dog kan mange voksne have en vis tilbageholdenhed ved at få rettet deres tænder. Det er især på grund af frygten for at skulle bruge en fast metalbøjle, også kaldet togskinner. Men heldigvis har tandlægebranchen udviklet sig enormt de seneste år, og moderne fremskridt gør det nu muligt at undgå togskinner og stadig opnå et flot smil. 

Hvordan fungerer invisalign?

Tandbøjler er ikke kun for børn. Uanset alder fortjener alle at føle sig godt tilpas, når man er glad og smiler. Selv hvis du ikke fik rettet dine tænder til i dine unge år, er det ikke for sent. Som voksen kan du med Invisalign få rettet dine tænder uden togskinner.

Invisalign er gennemsigtige tandskinner og er blevet et populært valg for voksne, der ønsker at rette deres tænder. De kan bruges alene eller i kombination med andre behandlinger for at opnå det ønskede smil. Denne skinne er både til dig, som længe har haft et ønske om at få rettet dine tænder eller blot ønsker at forbedre dit smil. Med moderne og diskrete muligheder til rådighed er det aldrig for sent at få et smukt smil.

Hos TBT udvikler vi tandskinnen individuelt til at passe til dine tænder, og den fungerer ved at anvende præcist afmålt pres på tænderne for at rette dem, selv efter knoglerne er færdigudviklede. Vores behandling involverer en serie af usynlige skinner, der regelmæssigt udskiftes, for at tænderne opnår den ønskede positionering. Hver skinne afviger kun en smule – mellem 0,2-0,3 mm – fra den forrige, hvilket gradvist guider dine tænder til den rette placering. 

Læs mere om vores forløb med invisalign her

Tandregulering til voksne

Det er en udbredt opfattelse, at tandbøjler primært virker på børn, da deres kæbeknogler endnu ikke er færdigudviklede. Men det er en misforståelse. Selvom tandbøjler virker hurtigere, når knoglerne stadig udvikler sig i barndommen og i ungdomsårene, kan tænderne stadig rettes uanset alder, hvilket gør skinnen til en effektiv løsning for at rette tænderne, uanset alder. Dog tager det længere tid at rette tænderne hos voksne sammenlignet med børn, da knoglerne er mere solide. Ikke desto mindre kan bøjlen stadig opnå det ønskede resultat. 

Hvorfor rette sine tænder som voksen?

At få rettet skæve tænder som voksen kan have mange fordele. Udover at øge selvtilliden og få dig til at føle dig bedre tilpas med dit udseende og smil, kan en tandregulering også hjælpe med mere alvorlige problemer. Tænderne kan flytte sig over tid, hvilket kan føre til uhensigtsmæssig placering. Hvis tænderne står forkert, kan det føre til ulige brug eller overbelastning af tændernes krone eller fyldninger. Det kan endda resultere i smerter i kæbe eller ansigt og nedsat tyggefunktion.

Selvom det kan være en længere og dyrere proces at bruge gennemsigtige tandskinner til at rette dine tænder som voksen, skal du huske, at forbedret sundhed for dine tænder og et pænere smil ofte er indsatsen værd. Hvis du er villig til at investere tid og penge i en tandregulering, kan du opnå langvarige fordele for både dit udseende og dit velvære. 

Se vores video herunder, som forklarer forskellen på forskellige bøjletyper:

Scroll til top