Skip to content Skip to footer

Kan man få lige tænder uden bøjle?

Som tandlæge møder man ofte de samme spørgsmål fra patienter, der ønsker et flottere smil. Mange har en ven eller et familiemedlem, der har fået rettet tænder med klassiske bøjler fx togskinner, så de kender til mange af udfordringerne, som behandling med bøjler kan forårsage: Bøjler ændrer ens udseende under behandlingen, mad sætter sig nemt fast i bøjlen, og det kan være svært at opretholde en god tandhygiejne. Derfor spørger mange patienter, om der findes en måde at få lige tænder uden bøjle. Til det er svaret nej. Det kræver en bøjle, hvis man skal have rettet sine tænder. 

Heldigvis har tandlægevidenskaben dog udviklet sig meget de seneste årtier, så i dag er det muligt at få sit drømmesmil uden mange af de bekymringer og udfordringer, som mange forbinder med bøjler.

Du kan ikke få lige tænder uden bøjle – men du kan slippe for mange gener

Hvis du ønsker at få rettet dine tænder, så skal du bruge en form for bøjle. Det er ikke muligt at få lige tænder uden bøjle, men heldigvis har du i dag muligheden for at vælge en mere skånsom og næsten usynlig bøjle. Så slipper du for mange af de gener, som du typisk vil forbinde med klassiske bøjler.

I over 20 år har der eksisteret en behandling med usynlige bøjler, der gør det nemt at opretholde en god tandhygiejne og spise mad. Over 15 millioner mennesker har faktisk allerede fået et flottere smil med Invisalign.

Invisalign er gennemsigtige skinner, der formes efter dine tænder. Forskellene mellem Invisalign og klassiske bøjler er mange, men ved første øjekast er forskellen, at Invisalign-skinnerne næsten er helt usynlige i munden. Den næste store forskel er, at skinnerne let kan tages ud af munden efter behov.

Dermed undgår patienterne mange af de negative aspekter, der kan være forbundet med en klassisk bøjle. Mad sætter sig ikke fast, da man kan tage skinneren ud under måltiderne. Det er nemt at opretholde en god tandhygiejne, da bøjlerne kan tages ud under tandbørstningen og når man spiser. Endelig undgår man de negative æstetiske konsekvenser ved store bøjler, da skinnerne næsten er helt usynlige.

Behandling med Invisalign

Hvis du vælger en behandling med Invisalign, så kan du se frem til en tandretning med minimale gener i hverdagen. Lige når du får udleveret de første skinner og begynder selve behandlingen, kan du opleve en smule ømhed i tænderne. De fleste oplever, at denne ømhed forsvinder efter blot et par dage. Hver uge får du nye skinner, der kun afviger med 0,2 – 0,3 mm. per gang. Med mange små reguleringer i stedet for en stor opnår du en mere nænsom behandling med Invisalign end med klassiske bøjler. Når din mund har vænnet sig til de usynlige skinner, kan det næsten føles som om, at du får lige tænder uden bøjle. 

Den typiske behandlingstid med Invisalign på 6-12 måneder er også kortere end behandling med klassiske bøjler. Under behandlingen skal du have skinnerne på i 22 af døgnets 24 timer, men da skinnerne næsten er usynlige, vil dine omgivelser også let kunne tro, at du går rundt uden bøjler på tænderne. Du kan endda nemt fjerne skinnerne efter behov, hvis du skal have taget et billede med et bredt smil, børste tænder eller spise. Det er også muligt at spise med skinnerne på, men indtager du mad med meget farve eller sukkerrige drikke, anbefales det, at du tager skinnerne ud.

Få lige tænder med Invisalign

Hvis du også overvejer tandregulering, så vil Tandlægerne Brønshøj Torv hjertens gerne hjælpe dig. Vores Invisalign tandlæge Luca Bastholm er en af Danmarks førende tandlæger inden for denne type behandling, hvor han har over 15 års erfaring over 1500 glade kunder, der har fået et flottere smil. Han underviser endda andre tandlæger om korrekt behandling med Invisalign.

Her på hjemmesiden kan du få en gratis og uforpligtende vurdering af, om tandretning med Invisalign er det rette valg for dig. I vurderingen får du både en realistisk estimat på varigheden og prisen på din specifikke behandling med Invisalign. Du kan også vælge at booke en tid til vurdering på klinikken, hvor vi udfører en grundig forundersøgelse med fotos og 3D scanning på omkring 45 minutter. Den grundige forundersøgelse koster 450 kroner og kan bookes her på hjemmesiden.

Læs mere om, og se hvor din Invisalign-behandling hos os foregår her.

Scroll til top