Skip to content Skip to footer

Tandblegning: 6 ting der er værd at vide

Der findes tre metoder til at få hvidere tænder på: Plast, porcelæn eller tandblegning. I takt med at det er blevet populært at have et kridhvidt Hollywood smil, er der kommet mere fokus på metoderne. En af metoderne, som vi anbefaler, er tandblegning, fordi det er den mest skånsomme. 

Overvejer du en tandblegning? Så læs med her. Herunder kan du læse alt, du skal vide om at få en tandblegning, så du kan finde ud af om det er noget for dig.

1. Tandblegning gør tænderne hvidere

Det ligger egentlig i navnet, hvad en tandblegning er. En tandblegning er nemlig en blegning af tænderne, eller rettere sagt den del af tanden som vi kan se, nemlig kronen med emaljen. Her afbleges misfarvninger af tænder, som kan være trængt ind i emaljen.

Det er ikke nødvendigvis misfarvninger, der skal til, før du kan få bleget tænder. Du kan sagtens have ønsket om at generelt få hvidere tænder. Det er dog vigtigt at huske, at det såkaldte helt hvide Hollywood smil ikke er det en blegning af tænder kan opnå. Derimod er det blot en flot hvidere farve eller blegning af decideret misfarvninger. 

Alle mennesker er født med tænder i en gullig farve, og dermed er det mere naturligt at have lidt gullige tænder end helt hvide. Dog er tandblegning en fin løsning til dig,  som alligevel ønsker hvidere tænder.

2. Professionel tandblegning foregår derhjemme

Hos TBT tilbyder vi hjemmebehandling. Det betyder, at du får mulighed for at behandle dig selv hjemmefra. Du får udleveret det, du skal bruge på klinikken. Ved hjemmebehandling får du en blegeskinne lavet præcist til din mund, hvori blegegelen skal sidde. Du skal ikke være bekymret for at nogen kan se, at du går med en blegeskinne – den er lavet til ikke at kunne ses og er stort set usynlig, når den sidder på tænderne.

Det gode ved hjemmeblegningen er, at du kan beholde din skinne og få en opfyldning på blegningsstoffet senere hen – og dermed er det i længden billigere og nemmere selv at styre, hvornår du er tilfreds eller senere får brug for at genopfriske behandlingen. Blegningen holder 2-3 år, og du kan altså beholde din skinne og blot købe nyt middel til den tid.

3. Du ved selv, om du har behov for tandblegning 

Afblegning af tænder er noget du selv ved, om du har behov for, da det udelukkende er en behandling til dem, som ønsker at gøre noget ved udseendet af tanden. Dermed er det ikke din generelle sundhed, der er på spil. Der er dog nogle mennesker, der ikke vil få gavn af behandlingen, hvilket er dig, hvis du:

  • Er gravid eller ammer.
  • Er storryger eller generelt ryger mere end 10 cigaretter om dagen. Der kan opstå misfarvninger fra tobakken.
  • Hvis du har et meget stort slid på dine tænder.

4. Du skal være opmærksom på…. 

Under selve blegeprocessen tager tænderne lettere imod farvestoffer, og derfor anbefales det, at du i perioden under behandlingen dropper at indtage fødevarer og drikkelse som indeholder kraftige farvestoffer. Det er blandt andet sodavand, kaffe, rødvin, gulerødder, rødbeder eller andet med højt indhold af naturlige eller tilsatte farvestoffer. Du skal altså være parat til at sætte dit forbrug af ovennævnte ned i behandlingsperioden.

Vi anbefaler heller ikke at bruge Zendium tandpasta i perioden.

5. Du kan opleve øget følsomhed under behandlingen

Det er ikke smertefuldt at få bleget sine tænder. Der er dog en række ting du skal være opmærksom på. En del vil opleve en følsomhed eller isning under behandlingen. Det forsvinder igen indenfor 1-2 dage og er ikke farligt.

6. Det kan TBT hjælpe med 

Hos Tandlægerne Brønshøj Torv tilbyder vi kun hjemme behandlingen. Det kunne virke fristende at tage den hurtige og nemme løsning med en klinikblegning, men holdbarheden er bedst hvis man udfører behandlingen over tid som i en hjemmeblegning. Hvis du vil have hvide tænder, der holder længere, så er hjemmeblegningen vores bedste anbefaling. Du kan læse meget mere om hvorfor vi anbefaler hjemmeblegning her.

Heldigvis for dig behøver du blot købe din blegeskinne, som er tilpasset dine tænder, og så kan du ellers beholde den. Vi tilbyder, at du kan købe blegemiddel hos os billigt, så det ikke bliver for dyrt at fylde op igen.

Er du interesseret, så kontakt os endelig eller bestil en tid. Du kan se vores liste med priser her.

Scroll til top