Tandlægerne Brønshøj Torv

Professionel tandblegning

Der findes 3 metoder til at få hvidere tænder på: Plast, porcelæn eller tandblegning. I takt med at det er blevet populært at have et kridhvidt Hollywood smil, er der kommet mere fokus på metoderne. En af metoderne, som vi anbefaler, er en professionel tandblegning, fordi det er den mest skånsomme. Herunder kan du læse alt du skal vide om at få en tandblegning, så du kan finde ud af om det er noget for dig.

Hvad er en tandblegning

Det ligger egentlig i navnet. En tandblegning er en blegning af tænderne, eller rettere sagt den del af tanden som vi kan se, nemlig kronen med emaljen. Her afbleges misfarvninger af tænder, som kan være trængt ind i emaljen eller tandbenene.

Det er ikke nødvendigvis misfarvninger der skal til før du kan få bleget tænder, du kan sagtens have ønsket om at generelt få hvidere tænder. Det er dog vigtigt at huske, at det såkaldte helt hvide Hollywood smil ikke er det en blegning af tænder kan opnå, blot en flot hvidere farve, eller netop blegning af decideret misfarvninger. Alle mennesker er født med tænder i en gullig farve, og dermed er det mere naturligt at have lidt gullige tænder end helt hvide, dog er behandlingen en fin løsning til dig som alligevel ønsker hvidere tænder.

Der findes klinikblegning eller hjemmebehandling. Hos TBT – Tandlægerne Brønshøj Torv tilbyder vi hjemmebehandling.

Tandblegning hjemme

Hos TBT tilbyder vi hjemmebehandling. Det betyder, at du får mulighed for at behandle dig selv hjemmefra. Du får udleveret det du skal bruge på klinikken. Ved hjemmebehandling får du en blegeskinne lavet præcist til din mund, hvori blegegelen skal sidde. Du skal ikke være bekymret for at nogen kan se, at du går med en blegeskinne – den er lavet til ikke at kunne ses og er stort set usynlig når den sidder på tænderne.

Det gode ved hjemmeblegningen er, at du kan beholde din skinne og få en opfyldning på blegningsstoffet senere hen – og dermed er det i længden billigere og nemmere selv at styre, hvornår du er tilfreds eller senere får brug for at genopfriske behandlingen. Blegningen holder 2-3 år, og du kan altså beholde din skinne og blot købe nyt middel til den tid.

Værd at vide – har jeg behovet

Afblegning af tænder er noget du selv ved om du har behov for, da det udelukkende er en behandling til dem som ønsker at gøre noget ved udseendet af tanden, altså fjerne misfarvninger eller bare opnå hvidere tænder. Dermed er det ikke din generelle sundhed der er på spil. Der er dog nogle mennesker der ikke vil få gavne af behandlingen, hvilket er dig, hvis du:

  • Er gravid eller ammer.
  • Er storryger eller generelt ryger mere end 10 cigaretter om dagen. Der kan opstå misfarvninger fra tobakken.
  • Hvis du har et stort slid på dine tænder.

Får du misfarvet tænder anbefales det at du i perioden under behandlingen dropper at indtage fødevarer og drikkelse som indeholder kraftige farvestoffer. Det er blandt andet sodavand, kaffe og rødvin, og spise som gulerødder, rødbeder eller andet med højt indhold naturlige eller tilsatte farvestoffer. Du skal altså være parat på at sætte dit forbrug af ovennævnte ned i behandlingsperioden.

Komplikationer

Det er ikke smertefuldt at få bleget sine tænder. Der er dog en række ting du skal være opmærksom på. En del vil opleve en følsomhed eller isning under behandlingen. Det forsvinder igen indenfor samme dag som det er opstået og er ikke farligt.

Tænderne bliver mere modtagelige overfor misfarvninger under blegningen, så du skal netop være opmærksom på ikke at indtage de ovennævnte føde-og drikkevarer som har et højt indhold af farvestoffer. Vi anbefaler heller ikke at bruge Zendium tandpasta i perioden.

Hvad kan TBT gøre

Hos Tandlægerne Brønshøj Torv tilbyder vi kun hjemme behandlingen. Det kunne virke fristende at tage den hurtige og nemme løsning med en klinikblegning, men holdbarheden er bedst hvis man udfører behandlingen over tid som i en hjemmeblegning. Hvis du vil have hvide tænder der holder længere, så er hjemmeblegningen vores bedste anbefaling. Du kan læse meget mere om hvorfor vi anbefaler hjemmeblegning her.

Hvad koster en tandblegning? Du kan se vores liste med priser her.
Heldigvis for dig behøver du blot købe din blegeskinne som er tilpasset dine tænder og så kan du ellers beholde den. Vi tilbyder, at du kan købe blegemiddel hos os til indkøbspris, så det ikke bliver for dyrt at fylde op igen.

Er du interesseret, så kontakt os endelig eller bestil en tid.