Tandregulering – Din bøjletandlæge i Brønshøj – TBT

Det er helt normalt at ens tænder ikke sidder helt perfekt, og mange mennesker får rettet sine tænder på forskellige måder, både for at forhindre problemer der kan opstå på sigt af tænder der sidder forkert, men også af kosmetiske grunde. Her kan du læse alt om tandregulering, hvilke forskellige metoder der findes, men vigtigst af alt, hvad TBT – Tandlægerne Brønshøj Torv kan tilbyde dig, hvis du får brug for det.

Hvad er en tandregulering?

Tandregulering er kort sagt at regulere dine tænder, så de sidder som de skal. Det er oftest med en form for en bøjle eller skinne, som skal blive siddende indtil dine tænder har sat sig de rigtige steder. Måske har du ikke haft bøjle på som barn som mange andre har gjort, og dermed er der en del ting at få styr på. Fordi tænderne (tandrødderne) sidder fast i kæbeknoglen, foregår selve flytningen ved en såkaldt knogleremodelleringsproces.

Hvad kan en tandregulering gøre?

En tandregulering er som sagt til dig, som gerne vil have rettet dine tænder. Det kan også være at en tandlæge har anbefalet det, fordi dine tænder blokerer for andre tænder eller skaber problemer for dit bid, som senere hen kan have større konsekvenser for dine tænder.
Det er børnetandlægerne (Børne- og Ungdomstandplejen) der har til ansvar at vurdere om det er tilfældet for børn under 18, og dermed skulle de fleste der har behov for det, haft bøjle eller skinne på i løbet af deres barndom eller teenageår.
Bemærk at du som barn oftest kun får tilbudt en tandreguleringsbehandling, hvis der er noget galt med dit sammenbid. Skæve tænder betyder ikke, at der nødvendigvis er noget galt med sammenbiddet (bidfunktionen).
Derfor er der mange børn og unge med skæve tænder, som ikke får tilbudt en tandregulering, selvom det måske er oplagt set ud fra et kosmetisk synspunkt.
Og heldigvis er det aldrig for sent at få rettet tænderne.

Da børn som sagt oftest udelukkende får tilbudt bøjle, hvis det kan give decideret problemer senere hen, går flere med tænder som ikke sidder helt ‘perfekt’. Dette er udelukkende et kosmetisk problem, og mange får reguleret deres tænder senere hen med ønsket om tænder der sidder mere lige, for at få et flot smil. Dette er også en helt fin grund til at få en tandregulering, hvis du ønsker dette.

Hvilke behandlinger findes der

En tandregulering udføres typisk med skinner eller bøjle, der skal sætte tænderne på plads over tid. Du har sikkert hørt om togskinner (det samme som faste bøjler) som mange har benyttet sig af i de helt unge dage. Det er dog ikke noget som de fleste voksne ønsker at have på, og det kan ofte være en smertefuld behandling, når de skal rettes til og strammes op. Ophobning af madrester gør det også mere besværligt. Derfor er der heldigvis flere alternativer til de bøjler og behandlinger, som man hører mest om.

Oftest er det netop en skinne, gerne usynlig da den er lavet af gennemsigtig plast. Disse skinner er tilpasset dine tænder og kan tages af efter behov, når man skal spise, børste tænder og indtage sukkerholdige drikke.

Invisalign

Invisalign er netop den tandreguleringsbehandling som er brugen af usynlige skinner. Det er især til dig som ønsker et flot smil og ikke ønsker at rende rundt med togskinner som voksen, men Invisalign kan også løse mere praktiske problemer som dit bid eller tænder der sidder i vejen for andre. Invisalign består af skinner, der udskiftes gennemsnitligt hver uge, og hver skinne rykker dine tænder en smule indtil du opnår det perfekte resultat.

Det mest smarte ved Invisalign er, at det knapt kan ses. Værd at nævne er også, at behandlingen går meget hurtigt, fordi tænderne rykkes i flere men mindre trin, og du kan nemmere opretholde en god tandhygiejne. Vi har skrevet meget mere om Invisalign og vedhæftet før og efter billeder til dig der gerne vil vide mere, som du kan læse om her.

Hvis du allerede kendte til Invisalign, så kan du læse 10 ting du måske ikke vidste for at blive klogere på behandlingen, lige her.

Hvad tilbyder TBT + priser

Hos TBT- Tandlægerne Brønshøj Torv tilbyder vi Invisalign behandling. Vi har udført rigtig mange behandlinger (over 1400), hvilket betyder, at du roligt kan regne med, at vi sagtens også kan hjælpe dig.
Invisalign er en behandlingsform vi anbefaler hos TBT, da den er effektiv og har utrolig mange fordele i forhold til togskinnerne, men hvis du hellere vil have en behandling med togskinner, kender vi en masse dygtige tandlæger, som vi kan henvise dig til.
Priserne for Invisalign afhænger meget af dit behov, og du kan læse alt om dem her.
Heldigvis for dig kan du modtage tilskud fra Sygeforsikringen “danmark”, og under priser kan du læse mere om dine muligheder for betaling og tilskud.

Vi har meget erfaring indenfor Invisalign, og derfor håber vi, at du vil overveje Invisalign. Er du stadig i tvivl eller vil vide mere, så kan du modtage en vurdering enten over mail eller i klinikken. Over mail er gratis, mens vurdering på klinikken koster 450 kr., som bliver refunderet når du starter dit forløb.

Kontakt gerne eller book tid i dag.