Skip to content Skip to footer

Tandregulering: Alt du skal vide, hvis du har brug for en bøjletandlæge

Det er helt normalt, at ens tænder ikke sidder helt perfekt, og mange mennesker får rettet sine tænder med en tandregulering. Det kan både være for at forhindre problemer, der kan opstå på sigt af tænder, som sidder forkert, men også af kosmetiske grunde. Her kan du læse alt om tandregulering, hvilke forskellige metoder der findes, og  hvad TBT – Tandlægerne Brønshøj Torv kan tilbyde dig, hvis du får brug for det.

Hvad er en tandregulering?

Tandregulering er kort sagt at regulere dine tænder, så de sidder som de skal. Det er oftest med en form for en metalbøjle eller plastskinne, som skal blive siddende indtil dine tænder har sat sig de rigtige steder. Måske har du ikke haft bøjle på som barn, som så mange andre har, og dermed er der en del ting at få styr på. Fordi tænderne (tandrødderne) sidder fast i kæbeknoglen, foregår selve flytningen ved en såkaldt knogleremodelleringsproces.

Hvad kan en tandregulering gøre?

En tandregulering er som sagt til dig, som gerne vil have rettet dine tænder. Det kan også være, at en tandlæge har anbefalet det, fordi dine tænder blokerer for andre tænder eller skaber problemer for dit bid, som senere hen kan have større konsekvenser for dine tænder.

Det er børnetandlægerne (Børne- og Ungdomstandplejen) der har til ansvar at vurdere, om det er tilfældet for børn under 18 år. Dermed skulle de fleste, der har behov for det, have haft bøjle eller skinne på i løbet af deres barndom eller teenageår.

Dog er det sådan, at du som barn oftest kun får tilbudt en tandreguleringsbehandling, hvis der er noget galt med dit sammenbid. Skæve tænder betyder ikke, at der nødvendigvis er noget galt med sammenbiddet (bidfunktionen). Derfor er der mange børn og unge med skæve tænder, som ikke får tilbudt en tandregulering, selvom det måske er oplagt set ud fra et kosmetisk synspunkt.  

Heldigvis er det aldrig for sent at få rettet tænderne, hvis du er utilfreds med dem. Mange får reguleret deres tænder senere hen med ønsket om tænder, der sidder mere lige for at få et flot smil. Dette er udelukkende et kosmetisk problem, men det er også en helt fin grund til at få en tandregulering. 

Hvilke behandlinger findes der?

En tandregulering udføres typisk med skinner eller bøjle, der skal sætte tænderne på plads over tid. Du har sikkert hørt om togskinner (det samme som faste bøjler), som mange har benyttet sig af i de helt unge dage. Det er dog ikke noget, som mange voksne ønsker at have på. Derudover kan det ofte være en smertefuld behandling, når de skal rettes til,  strammes op eller repareres. Ophobning af madrester gør det også mere besværligt. Derfor er der heldigvis flere alternativer til de bøjler og behandlinger, som man hører mest om.

Oftest er det netop en skinne, gerne usynlig, da den er lavet af gennemsigtig plast. Disse skinner er tilpasset dine tænder og kan tages af efter behov, når man skal spise, børste tænder og indtage sukkerholdige drikke.

Invisalign – usynlig tandregulering 

Invisalign er netop den tandreguleringsbehandling, hvor man bruger næsten usynlige skinner, som ikke kan ses. Det er især til dig, som ønsker et flot smil og ikke ønsker at rende rundt med togskinner som voksen. 

Invisalign kan også løse mere praktiske problemer som dit bid eller tænder, der sidder i vejen for andre. Invisalign består af skinner, der udskiftes gennemsnitligt hver uge, og hver skinne rykker dine tænder en smule, indtil du opnår det perfekte resultat.

Værd at nævne er også, at behandlingen går meget hurtigt, fordi tænderne rykkes i flere, men mindre trin, og du kan nemmere opretholde en god tandhygiejne. 

Hvis du allerede kendte til Invisalign, så kan du læse 10 ting du måske ikke vidste for at blive klogere på behandlingen, lige her.

Hvilken form for tandregulering bruger TBT? 

Hos TBT- Tandlægerne Brønshøj Torv tilbyder vi Invisalign behandling. Vi har udført rigtig mange behandlinger (over 1500), hvilket betyder, at du roligt kan regne med, at vi sagtens også kan hjælpe dig.

Invisalign er en behandlingsform, vi anbefaler hos TBT, da den er effektiv og har utrolig mange fordele i forhold til togskinnerne. Hvis du hellere vil have en behandling med togskinner, kender vi en masse dygtige tandlæger, som vi kan henvise dig til.

Priserne for Invisalign afhænger meget af dit behov, og du kan læse alt om dem her.

Heldigvis for dig kan du modtage tilskud fra Sygeforsikringen “danmark”, og under priser kan du læse mere om dine muligheder for betaling og tilskud.

Vi har meget erfaring indenfor Invisalign, og derfor håber vi, at du vil overveje Invisalign hos os. Her kan du se billeder fra vores klinik og læse mere om, hvor din behandling foregår, og hvordan du kommer hertil og bliver taget imod. Er du stadig i tvivl eller vil vide mere, så kan du modtage en vurdering enten over mail eller i klinikken. Over mail er gratis, mens vurdering på klinikken koster 450 kr., som bliver refunderet når du starter dit forløb.

Kontakt gerne eller book tid i dag.

Scroll til top