Skip to content Skip to footer

4 veje til et flot smil

På klinikken i Brønshøj møder vi ofte patienter, der ønsker et flottere smil. Grundene kan være mange, men de ønsker alle at finde den helt perfekte behandling til deres unikke tandsæt. Det kan dog være svært for nye patienter at finde den helt rette vej mod deres drømmesmil uden hjælp. Hos Tandlægerne Brønshøj Torv gør vi altid vores bedste for at informere om god tandhygiejne og mulighederne for behandling. Derfor har vi samlet en guide til dig, hvor du kan blive klogere på de fire mest typiske veje til et flot smil.

Hvidere tænder i et flot smil

Mange patienter kommer til os med et ønske om hvidere tænder. Her er tandblegning den korteste vej, hvor man benytter specielle blegemidler med stoffet brintoverilte til at opnå de kridhvide tænder. Siden 1960’erne har flere millioner mennesker verden over opnået et flot smil med tandblegning, som både kan foregå på klinikken eller i hjemmet.

Ved klinikblegning vil tandlægen først afdække tandkød, kinder og tunge, hvorefter han/hun påfører et blegemiddel med en stor koncentration af brintoverilte på tænderne. Hele processen er overstået på 1,5 – 2 timer, men det stærke blegemiddel kan lede til noget eller en del ubehag i tænderne.

Hos TBT anbefaler vi altid hjemmeblegning, da metoden både giver de bedste resultater og den mest skånsomme behandling. Processen med hjemmeblegning starter ved, at patienter får lavet en scanning eller gipsafstøbning af tænderne, så man kan fremstille en såkaldt “blegeskinne” til det unikke tandsæt. Derefter får patienten en grundig instruktion i, hvordan de skal anvende skinne og blegemiddel korrekt. Blegemidlet er aktivt i 7-8 timer, så de fleste patienter vælger at bære blegeskinnerne, imens de sover. Her kan du læse meget mere om, hvordan du kan få hvidere tænder.

Et flot smil med intakte tænder

Ofte har vores patienter en eller flere specifikke grunde til at ønske et flottere smil. De kan eksempelvis have en knækket tand, nedslidte tænder, tænder med misfarvede fyldninger eller tænder med revner. Her vil vi typisk foreslå en tandkrone, hvor et tandlaboratorie fremstiller en krone af plast eller porcelæn, som kan påsættes over den beskadigede tand. Ofte er det muligt blot at operere den beskadigede tand med plastic, men i nogle tilfælde er en krone nødvendig.

Behandling med tandkrone foregår ved, at tandlægen først sliber den naturlige tand ned. Herefter scanner tandlægen tanden, så han/hun kan bestille den specifikke tandkrone hos et tandlaboratorie. Endelig er selve kronen klar til at blive limet på den naturlige tand. Her på vores hjemmeside kan du læse meget mere om, hvordan du kan  få et flot smil med intakte tænder ved hjælp af tandkroner. 

Lige tænder

En meget typisk vej til et flot smil er en tandregulering, hvor skæve tænder rettes til. Mange er dog betænkelige med tandregulering, fordi de ikke ønsker at gå med klassiske togskinner. Heldigvis findes der en anden metode, hvor man kan få et smil med lige tænder ved hjælp af skånsomme og næsten usynlige skinner.

Behandlingen hedder Invisalign, og er et moderne alternativ til de klassiske tandbøjler af metal. Patienten får scannet sit tandsæt og får fremstillet gennemsigtige skinner af plastic, som passer perfekt til det unikke tandsæt. Behandlingen varer typisk 6-12 måneder, hvor patienten løbende får udleveret nye skinner, der afviger med få millimeter og langsomt retter tænderne til den ønskede stilling. Invisalign skinnerne skal bæres 20-22 timer i døgnet, men patienten kan både spise og smile med de gennemsigtige skinner på tænderne.

Hos TBT har vi allerede hjulpet over 1500 mennesker med at opnå et lige smil med Invisalign. På klinikken er Luca Bastholm en af landets førende Invisalign-tandlæger, der har mere end 15 års erfaring med at behandle med de usynlige skinner. Her på TBT’s hjemmeside kan du læse meget mere om, hvordan du kan få mere lige tænder med Invisalign. Der kan du også se de flotte resultater på før og efter billeder.

Et flot smil uden huller

Endelig kan ønsket om et flot smil bunde i, at man har mistet en eller flere tænder. Her kan man få fyldt hullerne i smilet med tandimplantater. Selve tandimplantatet er en skrue af titanium, der er formet som roden på en tand. Implantatet skrues fast i kæbeknoglen, hvor det gror fast i knoglen og fungerer som et nyt stærkt fundament for én eller flere nye tænder. Herefter kan tandlægen lime en flot krone af porcelæn på det nye fundament. Fordelen ved et tandimplantat er, at operationen kun påvirker den specifikke tand. Dermed undgår man, at de øvrige tænder påvirkes af implantatet.

Hos TBT har vores dedikerede implantat-tandlæge Mikkel Fabricius over 16 års erfaring med behandlingen, og sammen med resten af vores personale står han klar til at give dig den bedst mulige proces. Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan du kan få udfyldt huller i smilet med implantater.

Find den helt rette behandling med TBT i dag

Hvis du er en af dem, der drømmer om et endnu flottere smil, så står TBT’s erfarne tandlæger klar til at rådgive dig. Vi er eksperter i tandblegning, Invisalign, tandkroner, implantater og mange andre behandlinger, så vi kan råde dig til at finde den bedste behandling til dit unikke tandsæt. Kontakt TBT i dag på 38 60 20 20, så kan vi råde dig til, hvordan du kommer bedst på vej mod et flot smil.

Scroll til top