Behov for en tandprotese? Fakta om proteser

En tandprotese er til dig, som mangler flere tænder. Tandproteser er altså en oplagt løsning som mange mennesker benytter sig af, når man skal erstatte tænder.

Når du skal vurdere om en tandprotese kunne være noget for dig, er der flere ting at tage med i overvejelse, og her vil vi gerne gøre dig klogere på forskellige proteser, hvordan der behandles med tandproteser og hvilke muligheder du har hos TBT – Tandlægerne Brønshøj Torv.

Hvad er en tandprotese

En tandprotese er løsningen til dig der mangler flere tænder, og er noget flere mennesker kommer til at benytte sig af, da ikke alle kan beholde alle naturlige tænder i løbet af sit liv. Det er både en funktionel og kosmetisk løsning til dig, som både har behov for dine tænder, men også ønsker et flot smil, selvom en eller flere tænder mangler.

Der findes flere forskellige slags behandlinger med tandproteser, alt efter patientens behov. Helt specifikt er det delproteser, helproteser og tryklåsproteser, og hver af disse afhænger af dit behov.

  • Delproteser, og smile proteser, er en protese der erstatter en eller flere tænder og er aftagelig. Delprotesen er det gode, billige alternative løsning til tandimplantater. Delproteser er en god mulighed når der mangler synlige fortænder, som der kan være lang ventetid på at få erstattet med implantater. Vores delproteser er lavet på et dansk laboratorium.
  • Helproteser, kendes som et gebis og er til dig der mangler et stort antal tænder. De sidder løst og kan tages ud, og oftest vil man vil hjælp af en eller enkelte naturlige tænder få protesen til at sidde mere fast.
  • Tryklåsproteser er løsningen til den, som finder en løs helprotese svær at vænne sig til. Ved en tryklåsprotese behandling, indsættes små tryklåse i en helprotese, så den sidder fast. Tryklåsproteser er dog ikke en svær eller smertefuld behandling. Med tryklåsproteser er du ikke begrænset af hvad du må spise, og er til den som ønsker at mærke mindst til protesen i hverdagen.

Smertefri behandling

Det er heldigvis smertefrit at få lavet protese behandlinger, men perioder med tilvænning og ømhed kan forventes til alle typer protesebehandlinger. Heldigvis har de færreste problemer med at tilpasse sig proteserne over tid, men det afhænger både af protesen og den enkelte person.

Er en tandprotese synlig

Der er godt for dem, som ikke ønsker at det skal være tydeligt at se tandprotesen, at det ikke er tilfældet med proteser, at de skulle være synlige. Både delproteser, helproteser og tryklåsproteser tilpasses og fremstilles individuelt ud fra din mund og behov, og passer derfor ind i din mund. Derfor kan du sagtens smile stort til folk, uden at de opdager protesen.

Alt efter protesen, kan det at tale i starten lyde anderledes end normalt. Dette vil dog forsvinde i takt med, at man vænner sig til protesen. Derfor skal du ikke være bekymret for, at protesen vil blive opdaget af andre.

Hygiejne, vedligeholdelse og pleje

Det er heldigvis nemt at passe på sin protese og sin generelle tandhygiejne. Har du en protese, kræver det blot grundig tandbørstning samt børstning af protesen, for at bekæmpe bakterier. Protesen kan nemt vaskes med håndsæbe eller med tandpasta, dette kan gøres som rutine om morgen eller aften, og efter hvert måltid for at opnå bedst mulige renlighed og hygiejne, da madrester kan ophobe sig i protesen. Det er vigtigt også at rense sine gummer, hvor tandprotesen sætter sig, da der også her kan opsamle sig bakterier.

En protese vedligeholdes og tilpasses ind i mellen, når gummerne svinder. Du kan forvente at skulle besøge tandlægen til regulering af protesen cirka en gang om året, alt efter hvordan dine gummer svinder.

En protese har dog heldigvis en lang levetid på op til 10-15 år, og selvom den skal tilpasses ind i mellem, så kan du regne med en protese som holder sig mange år.

Start din behandling i 2020

Du kan hurtigt få gang i din behandling og få vejledning i hvilken behandling du skal bruge allerede snart.

Din tandlæge vil vurdere hvilken type protese du har behov for, såfremt en protese behandling er en mulig behandling, der møder dine behov.

Tandproteser er det billige alternativ til implantater og broer, og giver mening for dig som mangler flere end enkelte tænder. Priser varierer fra protese til protese, og alt efter behandling. Kontakt os idag for at få et uforpligtende tilbud på din tandprotese.

Hos TBT – Tandlægerne Brønshøj Torv har vores tandlæger mange års erfaring med proteser. Ønsker du mere information, er du altid velkommen til at kontakte os, både hvis du tror at en protese behandling kunne være noget for dig, men også hvis du blot har flere spørgsmål om proteser.