Skip to content Skip to footer

Bedøvelse hos tandlægen

Med lokalbedøvelse kan tandlægen give dig en smertefri tandbehandling. Smerter opleves meget individuelt, og patienter kan have forskellige behov for bedøvelse og smertelindring. Skal du fx have fjernet en tand, kan du opleve at skulle lokalbedøves forud for behandlingen. Lider du af tandlægeskræk, kan tandlægen tilbyde fuld bedøvelse (narkose).

Hvor længe varer en bedøvelse?

Varigheden af lokalbedøvelse i munden afhænger af, hvor bedøvelsen er lagt, og hvor meget bedøvelsesvæske, der er brugt. Bedøvelsens varighed er meget individuel og er også påvirket af din generelle sundhedstilstand. Som tommelfingerregel kan du forvente, at bedøvelsen er aftagende indenfor ca. 2 timer. Når bedøvelsen er væk, kan du muligvis føle ømhed og have lettere smerter i munden og såret. Smerterne kan afhjælpes med smertelindrende medicin.

Hvornår må man spise efter en bedøvelse?

Har du været i lokalbedøvelse i forbindelse med fjernelse af en tand, er det bedst at vente med at spise, indtil du ikke længere kan mærke bedøvelsen. Ellers kan du risikere at komme til at bide dig i tungen, kinden eller læben på grund af den nedsatte følsomhed i munden. Derudover bør du undgå at tygge i den behandlede side på behandlingsdagen.

Graviditet og bedøvelse

Mange gravide kan være bekymrede over bedøvelse under graviditeten. Er du gravid, kan du godt få tandbehandling og blive lokalbedøvet. Det er vigtigt, at du informerer din tandlæge om din graviditet, så vi kan tage de rette forbehold ved bedøvelsen og i behandlingen. Har du spørgsmål i forbindelse med tandlægebesøg under din graviditet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tryg og smertefri tandbehandling

Hos TBT gør vi alt for at sikre, at du føler dig i trygge hænder under hele forløbet og i forbindelse med en bedøvelse. Vi tager os god tid til at lægge bedøvelsen og sikre os, at den virker fuldt ud, inden vi begynder din behandling – så du får en effektiv bedøvelse og en god oplevelse under dit tandlægebesøg.

Scroll til top